Karjeras attīstības atbalsta pasākums Liezēres pamatskolā - pašnovērtējuma veikšana. Karjeras lēmumu pieņemšana. Mans ceļš uz piemērotāko profesiju.

Pasākums notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts  vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

1.Mērķis

1. Izzināt skolēnu intereses, spējas un talantus.

2.Veikt pašnovērtējumu.

3.Pieņemt karjeras lēmumus.

2.Pasākums norises laiks un vieta

2019.gada  6.decembrī  - Liezēres pamatskolā, Jaunatnes ielā 6, Ozolos, Liezēres pag., Madonas nov., LV – 4884

3.Pasākuma dalībnieki

Madonas novada pašvaldības Liezēres pamatskolas 6.-9.klašu skolēni

4.Pasākuma norise foto

Profesionālu izaugsmes treneru  vadībā :

1)  skolēni, izspēlējot dažādas karjeras spēles, meklēja  un atrada  atbildes uz jautājumiem: Kas man ir svarīgi un ko īsti es gribu darīt?  Ko es varu darīt un kādas ir manas stiprās puses?  Kā uzzināt vairāk par savu potenciālo profesiju un kā to apgūt? Skolēni īstenoja  savas izvēlētās profesijas „pielaikošanu”, veica  pašanalīzi, pieņēma  lēmumus par savas profesijas izvēli.

2) notika paralēli nodarbības 6.-7.klasei un 8.-9.klasei.

8.-9.klases skolēnu atsauksmes par nodarbību, atbildot uz jautājumiem: Ko Tu šodien iemācījies, uzzināji, saprati? Kas Tev patika? Ko Tu gribētu vēl? :

* „Iemācījos vairākas karjeras spēles. Patika visas aktivitātes. Gribētu vēl līdzīgas nodarbības.”

* „Sapratu, kāds ceļš ejams, lai būtu veiksmīga karjera. Patika spēles.”

* „Šodien uzzināju vairākas jaunas profesijas. Man ļoti patika veikt pašizziņas spēli, pēc savas izvēlētās profesijas sameklēt savu tipu. Labprāt piedalīšos līdzīgos pasākumos.”

*”Uzzināju un izspēlēju vairākas karjeras spēles. Patika darbošanās grupās. Spēle „Laika mašīna” bija interesanta.”

* „Beidzot guvu pilnīgu pārliecību, kuru profesiju gribu apgūt. Vēlētos vēl kādu šādu pasākumu 9.klasē, jo cilvēks mainās, varbūt arī domas par izvēlēto profesiju mainīsies. Noteikti vēlos Ēnu dienā „ēnot” savas izvēlētās profesijas pārstāvi, lai iepazītos ar šīs profesijas pārstāvja ikdienu un pienākumiem.”



6.-7.klases skolēnu atsauksmes par nodarbību, atbildot uz jautājumiem: Ko Tu šodien iemācījies, uzzināji, saprati? Kas Tev patika? Ko Tu gribētu vēl? :

* „Uzzināju, ka ir daudz kritēriju, lai veiksmīgi veidotu karjeru. Patika, ka runājām ne tikai par pozitīvajām lietām, bet arī par riskiem, kas būs jāpārvar nākotnē. Es vēlos, lai vēl būtu šādas nodarbības, jo tā palīdzēja man saprast daudzas lietas, kas saistīts ar profesijām. Paldies par nodarbību!”

* „Es uzzināju, cik liela nozīme ir veselīgam dzīvesveidam mūsu ikdienā. Man ļoti patika spēlēt mēmo šovu, minot profesijas.”

* „Bija interesanti uzzināt klasesbiedru domas par profesijām. Sapratu, ka jābūt ļoti pacietīgam, jāmācās cienīgi izturēties pret sevi un klasesbiedriem. Brauciet pie mums vēlreiz ciemos!”

*”Man patika visas aktivitātes un spēles. Sapratu, kādas lietas būs vajadzīgas, apgūstot elektriķa profesiju.”

*”Ļoti patika nodarbība. Iegūtās zināšanas man noderēs nākotnē.”

 

Paldies biedrības „Dzīves kvalitātes studija „FunA”” izaugsmes trenerēm par  interesantajām nodarbībām!

Pedagogs karjeras konsultants Jolanta Pabērza.

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums