"Aktivitātes Madonas pilsētas vidusskolā"

Profesijas animācijā

4., 5.decembrī  Madonas pilsētas vidusskolas 4.klasēm projekta Nr.8.3.5.0/16/1/001 „Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros notika karjeras attīstības atbalsta pasākums „Profesijas animācijā”.

Nodarbības vadīja studijas  „Multenkulten” animātori Kristīna Ratniece un Ivars Šmits.

Tās bija 2 lieliskas dienas, kad skolēni zinošu speciālistu vadībā  iepazina profesijas animācijas lauciņā - scenārists, režisors, mākslinieks, animātors, datorgrafiķis, operators, skaņas režisors, producents u.c. Nodarbībās skolēni saņēma  ne tikai atbildes uz jautājumiem: kā izvēlēties profesiju? Kādas personības darbojas animācijā? Kā šie cilvēki ir izvēlējušies profesiju saistītu ar kino un šajā gadījumā animāciju? , bet arī nodarbību gaitā skolēniem bija iespēja pašiem redzēt vizuāli krāšņu  lekciju  par dažādām profesijām, kas nepieciešamas, lai izveidotu animācijas filmu, kā arī skolēni tika iepazīstināti ar konkrētām personībām no vadošajām studijām Latvijā. Pirms prakstiskās darbošanās skolēniem bija iespēja noskatīties fragmentiņus no animācijas filmiņām „Kā Lupatiņi uzminēja“, „Kā Lupatiņi šūpojās“  un “Kā Lupatiņi precējās.“ Tad nodarbības otrajā daļā dalībnieki grupiņās varēja iejusties režisora un animātora lomā, praktiski darbojoties ar animācijas filmu tehnisko aprīkojumu,  ar  gataviem tēliem no iepriekšminētajām animācijām izveidot savu animācijas īsfilmiņu. Priecēja galarezultāts, nevienas grupiņas filmiņa nebija vienāda, katrā no tām bija sava radoša pieeja, jo daži  drosmīgākie skolēni kļuva pat par māksliniekiem- zīmēja, aplicēja, veidojot  jaunus tēlus. Kopīgā filmu skatīšanās izvērtās jauka, vēlreiz uzsverot, ka tikai radoša personība var izveidot interesantu sižetu, nepieciešama liela pacietība, izdoma un arī drosme eksperimentēt. Visas filmiņas palika klašu īpašumā.

Pasākuma noslēgumā skolēni bija patiesi apmierināti, iespējams, ka kāds arī nākotnē izvēlēsies kādu  no profesijām animācijas jomā.

Paldies 4.klašu audzinātājām Anitai Voitiņai, Aigai Āboliņai, Initai Rūkai, Allai Sniedzei par skolēnu motivēšanu dalībai pasākumā!

Madonas pilsētas vidusskolas sākumskolas pedagogs karjeras konsultants Jolanta Pabērza

 

Eiropas Savienību fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.5. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" projekts Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” 

© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums