PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Lāčplēša diena Madonā

iesūtīts: 2019.11.01 14:19
11.novembrī Madonas pilsētā ar dažādiem notikumiem - koncertiem, dzejas lasījumiem, piemiņas brīdi un lāpu gājienu atzīmēs Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas dienu - Lāčplēša dienu.

10.00 - 11.00 Ziedu nolikšana Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru piemiņas vietās

Madonas novadā

13.30 Literāri muzikāla programma “Simtgades stāsti un dziesmas”
Madonas novada bibliotēkā, Skolas iela 12
Programmas literārā daļa veidota pēc Latvijas Simtgades tetraloģijas: "Septiņi vakari", "Gredzens", "Kad klusums kliedz" un "Uzraksti man vakar" motīviem. Tetraloģija ir kļuvusi par 2017. un 2018.gada labāk pirktajām un lasītajām grāmatām. Programmā ietverti fragmentu lasījumi, dzeja, Artura Nīmaņa instrumentālā mūzika, Daces Judinas ģitārbalādes, sarunas par Latvijas vēsturi un dažādu dzimtu likteņiem.
Pasākums notiek ar VKKF un "Latvijas skolas soma" finansiālu atbalstu.

16.00 Svecīšu iedegšana Poruka ielā
Uz Blaumaņa ielas Poruka ielas galā
Pulksten 16.00 Madonas iedzīvotāji aicināti izlikt svecītes pilsētā, ne tikai Porukā ielā, bet pie savām darbavietām, dzīvesvietām u.c.
Uz terases pie Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas skanēs muzikāli priekšnesumi un dzejas lasījumi. Stiprās tautasdziesmas lasīs Madonas Grāmatu draugu biedrības valdes priekšsēdētāja Beāte Ozoliņa un muzicēs dziesminieks Edgars Šubrovskis, kurš plašāk pazīstams kā muzikālo apvienību “Hospitāļu iela”, “Gaujarts”, “MANTA”, šobrīd grupas “JUUK” dalībnieks.

17.30 Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas audzēkņu koncerts
Madonas pilsētas kultūras namā, Raiņa iela 12
Pirms koncerta svinīgā ceremonijā Latvijas valsts aizsardzības fonda “Lāčplēsis” pārstāvis Dainis Pēteris Kļaviņš pasniegs starptautisku apbalvojumu - medaļu "Zināšanas, dvēseli, sirdi cilvēkiem" - ārstiem Valentīnai Zvērai un Reinim Rudzātam. Sveicam!
Tiesnesis Aldis Stienis Latvijas valsts aizsardzības fonda “Lāčplēsis” Goda zīmi saņems Rīgā.

18.45 Lāpu gājiens
No Saieta laukuma uz piemiņas vietu Liseskalna kapos
Madonieši un Madonas viesi aicināti pulcēties gājienam uzreiz pēc Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas audzēkņu sniegtā koncerta Madonas pilsētas kultūras namā, lai pulksten 19.00 gājiens varētu uzsākt savu gaitu no Saieta laukuma.
Pulcēšanās brīdim siltuma sajūtu radīs folkloras kopa “Vērtumnieki”, kā arī Saieta laukumā izveidotā Madonas novada kontūra ar atzīmētiem pagastu centriem un svecītēm. Iedzīvotāji aicināti jau iedegtajām sveču liesmām līdzās nolikt savas.
Lāpu gājiens šogad maina savu maršrutu ceļā uz piemiņas vietu Liseskalna kapos, izvēloties lielākas un aktīvākas ielas, lai ienestu svinīguma sajūtu Madonas pilsētā. Maršruts plānots no Sieta laukuma pa Tirgus ielu līdz Saules ielai, tālāk pa Saules ielu virzienā uz Rūpniecības ielu un pa Rūpniecības ielu līdz Liseskalna kapiem. Iedzīvotāji aicināti piedalīties Lāpu gājienā ar savām lāpām, bet gadījumā, ja tāda iespēja nepastāv, tad lāpas gājiena dalībniekiem būs sarūpētas Saieta laukumā.

19.45 Piemiņas brīdis
Liseskalna kapos
Piemiņas brīža laikā skanēs Latvijas valsts himna, svinīgās uzrunas, kā arī Jaunie Zemessargi dos savu zvērestu. Pēc piemiņas brīža gājiena dalībniekus gaidīs karsta tēja un neliels cienasts, kā arī autobuss, kas nogādās dalībniekus atpakaļ Saieta laukumā.

Godināsim Varoņu piemiņas dienu kopā!!!

Dalība pasākumos bez maksas

Organizē: Madonas novada pašvaldība

Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana, ieraksti var tikt publiskoti ar mērķi sekmēt kultūras vērtību saglabāšanu un vairot Madonas novada atpazīstamību.



Informāciju iesūtīja: Daiga Torstere
Mob.tālr.: +371 22034411

Rediģēts: 08.11.2019..

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums