PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas pūtēju orķestra panākumi XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pūtēju orķestru skatē

iesūtīts: 2018.03.15 18:51
10. un 11.martā Ogres novada kultūras centrā notika XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pūtēju orķestru koprepertuāra pārbaudes un svētku dalībnieku atlases skate. Tajā piedalījās 63 Latvijas orķestri piecās grūtības pakāpēs. Madonas pilsētas kultūras nama pūtēju orķestris piedalījās IV grūtības pakāpē. Orķestru grupas tiek izvēlētas atbilstoši pūtēju orķestra dalībnieku skaitam, pārstāvēto mūzikas instrumentu dažādībai, profesionālajai mūziķu meistarībai. Jāteic, ka IV grupa ir augstākā amatieru kolektīvu grupa, jo V grupā piedalās profesionāli orķestri vai orķestri ar profesionāliem mūziķiem, kuru pamatdarbs ir tieši saistīts ar kāda mūzikas instrumenta spēli.

IV grupā kopumā piedalījās 10 orķestri. Orķestru sniegumu vērtēja 3 žūrijas locekļi:  Atvars Lakstīgala, Valdis Butāns, Peeter Saan. Skatei noslēdzoties, žūrija paziņoja rezultātus - Madonas pūtēju orķestris ieguva I vietu ar 48,77 punktiem! Iegūtā vieta un punktu skaits Madonas orķestrim dod tiesības piedalīties XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos!

IV grupā I vieta tika piešķirta arī Talsu orķestrim (46,43 punkti) un II vieta Balvu orķestrim (44,47 punkti). Savukārt V grupā tika piešķirtas sešas I vietas, bet uzvaras laurus plūca Zemessardzes orķestris ar 49,57 punktiem. Žūrija katru orķestri vērtēja 50 punktu skalā un vieta tiek piešķirta atbilstoši iegūtajiem punktiem, tāpēc ir vairāki orķestri ar iegūtu vienādu vietu, bet atšķirīgu punktu skaitu (rezultāti pieejami: http://www.lnkc.gov.lv/jaunumi/puteju-orkestru-skates-rezultati/b/18/ ).

Žūrija atzinīgi novērtēja Madonas orķestrantu sniegumu un diriģenta Andreja Cepīša niansēto skaņdarbu interpretāciju.

Madonas pilsētas kultūras nama pūtēju orķestris trupina mēģinājumu procesu un katrs mūziķis iegulda lielu darbu, lai sagatavotos XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem. Svētku laikā orķestrim paredzēta dalība vairākos koncertos un vienā konkursā:
2.jūnijā pūtēju orķestru konkurss. Lielā ģilde. Ieeja bez maksas.
1.jūlijā Svētku gājiens.
3.jūlijā pulksten 19:00 pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncerts "Pieskāriens laikam". Lielā ģilde.
4.jūlijā pulksten 19:00 koncerti baznīcās. Madonas orķestris spēlēs Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes baznīcā. Ieeja bez maksas.
6.jūlijā pulksten 17:00 pūtēju orķestru Dižkoncerts. Esplanāde.
7.jūlijā pulksten 20:00 Noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" ģenerālmēģinājums. Mežaparka Lielā estrāde.
8.jūlijā pulksten 20:00 Noslēguma koncerts "Zvaigžņu ceļā". Mežaparka Lielā estrāde.

Madonas pilsētas kultūras nama pūtēju orķestris. Diriģents Andrejs Cepītis.

Informāciju iesūtīja: Guna Ruļuka, Madonas pūtēju orķestris.

Ievietoja:
Inga Arāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums