.

Izskanējusi Madonas novada vokālo ansambļu skate

iesūtīts: 2024.04.29 14:45
Laiks nav nogrieznis. Laiks ir apļveida enerģija, kas plūst spirālveidā bezgalīgi uz augšu. Tam nav ne sākuma, ne beigu. Tā ir nebeidzama kustība, virzība, kas ierauj plūsmā mūs visus.

28. aprīlī Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolā notika Madonas novada vokālo ansambļu skate, kurā savu sniegumu atrādīja 12 Madonas novada vokālie ansambļi. Dziedāšana ansamblī nozīmē ne tikai savu vokālo iemaņu izkopšanu, bet arī savas ritma izjūtas un ķermeņa plastikas attīstīšanu. Skate saulainajā svētdienā – tas bija Laiks, kas ikvienu klausītāju ierāva mūzikas plūsmā un sirdspriekā, kas sajūtams dziesmā.

Žūrijas komisijas locekļi visu ansambļu sniegumu skatē kopumā vērtēja ļoti atzinīgi. Pārsniedzot 40 punktus, tika iegūti pieci I pakāpes diplomi – visaugstākais punktu skaits 42,55 piešķirts Tautas nama “Kalnagravas” jauktajam vokālajam ansamblim “Rondo” (vadītāja Dace Kalniņa). Aiz tā ar nelielu punktu atšķirību seko Madonas novada kultūras centra vokālais ansamblis “Cantate” (vadītāja Sintija Paegle) un Lubānas kultūras nama jauktais vokālais ansamblis “Naktsputni” (vadītāja Rudīte Kolāte). I pakāpes diplomus ieguva arī Dzelzavas kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Variants” (vadītāja Dace Kalniņa) un Barkavas kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Pauze (vadītāja Teresija Pelša).

Ansambļi, kuru priekšnesumi tika novērtēti no 35 - 40 punktiem, saņēma II pakāpes diplomus - Liezēres kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Lira” (vadītāja Iveta Bērziņa), Kalsnavas kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Vīzija” (vadītāja Iveta Upeniece), Lauteres kultūras nama senioru vokālais ansamblis “Mārtiņrozes” (vadītāja Iveta Bērziņa), Lauteres kultūras nama tradīciju ansamblis “Mežābeles” (vadītāja Laila Jēkabsone), Cesvaines kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis (vadītāja Antra Melbārde) un Vestienas tautas nama sieviešu vokālais ansamblis “Liepa” (vadītāja Laila Jēkabsone).  Mārcienas kultūras nama jauktais senioru ziņģu ansamblis “Trizulis” (vadītāja Ināra Caune) šajā skatē nopelnījis III pakāpes diplomu.

Apsveicam visus ar gūtajiem panākumiem! Paldies, ka ar savu prieku vairojāt prieku citos. Paldies par degsmi un atdevi, par vizuāli krāšņajiem skatuves tērpiem. Paldies ansambļu vadītājiem par dalībnieku balsu labskanību.


Foto autors: Madonas novada kultūras centrs.

Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa

Madonas novada kultūras centra

komunikācijas un klientu apkalpošanas speciāliste

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums