PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

LEADER projekts “Tautas tērpu iegāde Sarkaņu pagasta amatiermākslas kolektīviem”

iesūtīts: 2020.12.28 14:53
Projekta ietvaros iegādāti Vidzemes etnogrāfiskie tautas tērpi Madonas novada Sarkaņu pagasta jauniešu deju kolektīvam “Resgaļi”, vidējās paaudzes deju kolektīvam “Kalnagravas” un senioru deju kolektīvam “Labākie gadi”.

Projekta kopējā summa EUR 15 873,53 , t.sk. publiskais finansējums EUR 11 111,47.
Līdzfinansējumu nodrošina Madonas novada pašvaldība.

JDK “Resgaļi” meitām izvēlēta Cesvaines tipa veste, SDK “Labākie gadi” sievām iegādātas jakas, kas šūtas pēc Cesvaines piegrieztnēm, Austrumvidzemes tipa garensvītrainie brunči un Vidzemei raksturīgā ziedainā audene. Kolektīva vīriem šūti Rembates pusgarie svārki ar aizdari kā Ērgļu īsajiem svārkiem. VPDK “Kalnagravas” meitām izvēlēta Cesvaines tipa jaka, Vidzemes garenvirzienā svītrainie brunči, kas raksturīgi Sarkaņu apkārtnei, kolektīva puišiem – Rembates tipa veste.

Tautastērpi izvēlēti pēc Anetes Karlsones konsultācijām. Iepriekšējie tērpi dejotājiem bija pat 30 gadus veci. Vidējās paaudzes kolektīvam tērpi iegādāti tieši šī projekta ietvaros.

Deju kolektīvi “Labākie gadi”, “Kalnagravas” un Ŗesgaļi” ir stabili tautas nama “Kalnagravas” amatiermākslas kolektīvi, ko pierāda to aktīvā darbība un augstie rezultāti 2018.gada Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku skatēs.

2019.gads kolektīvu vēsturē bijis bagāts ar koncertiem un pasākumiem Latvijā un ārpus tās. 

Lai arī kā nebūtu, 2020. gadā kolektīvi turpina darboties, atbilstoši valstī noteiktajai epidemioloģiskajai situācijai un ar nepacietību gaida, kad darbība varēs atjaunoties pilnībā.

‌Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē: http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_lv.htm



‌Informāciju iesūtīja: Valda Kļaviņa, tautas nama “Kalnagravas” un amatu skolas vadītāja.


‌‌
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums