.

Jauna iniciatīva drošībai uz ceļiem

iesūtīts: 2016.10.03 10:24
Rudens un ziema ir tumšais periods ne tikai gadā, bet arī satiksmes negadījumu statistikā. Oktobrī, novembrī un decembrī uz Latvijas ceļiem notiek tikpat daudz satiksmes negadījumu kā pārējos deviņos gada mēnešos. Vairumā gadījumu tie saistīti ar vismazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem - kājāmgājējiem un riteņbraucējiem. Nereti, tie ir tieši bērni un jaunieši.

Tādēļ Latvijas Automoto biedrība (LAMB) sadarbībā ar Starptautisko automobiļu federāciju (FIA) īsteno starptautisko iniciatīvu Stay Bright. Šīs iniciatīvas mērķis ir informēt bērnus un jauniešus par ceļu satiksmes ētiku un atstarojošo elementu nozīmi, īpaši gada tumšajos mēnešos.

Latvijā šī iniciatīva tiks īstenota kā digitālā tūre, kur jaunieši izmantojot viedtālruņus vai datorus varēs iejusties gājēja vai riteņbraucēja lomā un pieņemt lēmumus, kas virtuālajā vidē ietekmēs satiksmes un viņu pašu drošību. Lai risinājums uzrunātu pēc iespējas vairāk jauniešu, digitālās tūres izstrādei piesaistīta Latvijā radītā aplikācija Overly. Savukārt, ja viedtālrunī vēl nav Overly, digitālājā tūrē var piedalīties arī vienkārši ienākot www.staybright.lv (Ieteicams no viedtālruņa).

Aicinām  izglītības iestādes un jauniešu centrus iesaistīties akcijā, piespraužot #StayBright plakātu jauniešu centros un izglītības iestādēs un parādot, ka par ceļu satikmes drošību iespējams runāt arī jauniešiem viegli uztveramā, jautrā un mūsdienīgā veidā.

Būsim priecīgi, ja plakātu varēsiet nofotogrāfēt un ievietot sociālajos medijos pievienojot mirkļbirku #StayBright. Vai dalīsieties ar kādu sociālo mediju ierakstu, kurš ved uz digitālo tūri:

1. Facebook - bit.ly/StayBright_Facebook

2. Twitter - bit.ly/StayBright_twitter

3. Draugiem.lv - bit.ly/StayBright_draugiem

4. Tīzer video - bit.ly/StayBright_tizer

Tādā veidā mēs visi kopā parādīsim, ka esam vienoti jautājumā par drošību uz Latvijas ceļiem, īpaši gada tumšajā laikā.

Ienāciet www.staybright.lv (ieteicams no viedtālruņa) un izmēģiniet digitālo tūri!

Kontaktiem:

Juris Zvirbulis

LAMB prezidents

e-pasts: juris.zvirbulis@lamb.lv mob. 26562262

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums