.

Aicina piedalīties augu fotokonkursā "Dabas ģeometrija"

iesūtīts: 2016.06.27 15:35
Latvijas Stādu audzētāju biedrība aicina Latvijas skolu 1. – 12. klašu audzēkņus piedalīties fotokonkursā „Dabas ģeometrija” un līdz š.g. 20. jūlijam iesniegt pašu uzņemtas fotogrāfijas vai fotokolāžas. Labākā darba autors saņems balvu – digitālo fotokameru.

Jau piekto gadu pēc kārtas aicinām skolēnus vasaras brīvlaikā pievērst foto objektīvus augiem un iemūžināt dabas skaistumu. Dabas varenībai un radošajam potenciālam nav robežu, ne viens vien ir apbrīnojis augu formu simetriju, harmoniju, krāsu bagātību un neizmērojamo dažādību. Šogad foto konkursa uzdevums ir mazliet sarežģītāks – skolēniem vajadzēs ne tikai atcerēties matemātikā, ģeometrijā, fizikā un dabaszinībās apgūto, bet arī atpazīt šos principus dabā un uzņemt fotogrāfijas, kurās tie saskatāmi.

Latvijas Stādu audzētāju biedrības valdes priekšsēdētājs Andrejs Vītoliņš: Tradicionāli vasarā, kad sācies skolēnu brīvlaiks, aicinām bērnus doties dabā, meklēt kopsakarības dabas veidojumos un formās, un fotografēt. Gadsimtiem ilgi valdījis uzskats, ka lietām, kuras tiek veidotas, ievērojot Zelta griezuma attiecību, piemīt īpašs skaistums un harmonija. Viduslaiku matemātiķis Leonardo Fibonači radīja savu teoriju par skaitļiem dabā – sākot ar augu lapu izkārtojumu, koku zaru struktūru, puķu ziedlapiņu skaitā, čiekuru seglapās, ananāsu mizās un citur. Varbūt jūs arī atklāsiet savu sistēmu?

Konkursa nolikums pieejams: Augu fotokonkursa nolikums 2016

Uzņemot savus augu fotoattēlus, iesakām skolēniem ņemt vērā:

  • skaistākās fotogrāfijas var radīt tikai ar pacietību, ne katra uzņemtā bilde būs veiksmīga. Uzņemiet arī rezerves foto, varbūt tieši tam būs labāka kvalitāte;

  • izmantojiet dabisko apgaismojumu un dažādus laikapstākļus, gaismu spēles saullēktā un saulrietā vai miglā un dūmakā radīs īpašas noskaņas fotogrāfijā;

  • pirms fotografēšanas iesakām paeksperimentēt, kā labāk uzņemt fotogrāfijas ar sev pieejamo kameru.

Esiet radoši, vērojiet un uzņemiet fotogrāfijas – nekad nevar zināt, kurš uzņēmums var izrādīties neatkārtojams, un uzvarēt šajā konkursā!

Konkursa darbus līdz 20. jūlijam aicinām augšupielādēt portāla Draugiem.lv Dārznīcas lapā www.draugiem.lv/darznica.

Fotokonkursa uzvarētājus noteiks žūrijas vērtējums, kā arī skatītāju simpātiju balsojums internetā. Labāko darbu autori balvā saņems digitālo fotokameru vai „Dārzkopju komplektus”.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums