.

Vieta tava prāta labajai puslodei- iesaisties radošajās darbnīcās!

iesūtīts: 2015.10.21 09:37
Jau nepilnu gadu Madonā, Augu ielā 27 zem viena jumta aktīvi un radoši darbojas Madonas novada iedzīvotāji. Vieta nosaukta par radošo darbnīcu centru MCity, taču ikdienā centra dalībnieki to dēvē par „Augu ielu”. Tā ir vieta ar telpu kreatīvām interešu grupām, radošām biedrībām un mākslinieciskām personībām, kas vēlas brīvajā laikā darboties sev interesējošā kultūras un mākslas jomā.

Šī gada vasarā biedrība Melnais Piens izstrādāja projektu ar mērķi uzlabot MCity centra apmācību un semināru tehnisko nodrošinājumu, veikt nelielas saimnieciskas dabas uzlabojumus telpās, kā arī piesaistīt jaunus dalībniekus un izveidot jaunas regulāras darbnīcas. Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda finansējumam kā arī Madonas Novada pašvaldības atbalstam oktobrī ir uzsākta projekta „Ceļā uz radošo darbnīcu centru MCity Madonas novadniekiem” realizācija.

„Šis projekts ir tikai pirmais solis „Augu ielas” attīstībā. Patiess prieks par pozitīvu interesi no cilvēkiem un organizācijām, kam mūsu ideja ir likusies saistoša. Vēlos pateikt paldies visiem jau esošajiem MCity centra dalībniekiem par motivāciju iesākto turpināt. Noteikti vēlos aicināt citus Madonas novada iedzīvotājus iesaistīties centra darbībā. Ir iespējams iesaistīties kādā no esošajām darbnīcām vai izveidot pašam savu. Šobrīd centrā darbojas cilvēki, kas veido mūsdienīgu mūziku, glezno, spēlē improvizācijas teātri, dejo pasaules tautu dejas, filmē interneta video, organizē foto sesijas, u.c. Nereti radošam procesam ir vajadzīga tikai vieta, kur netraucēti darīt sev interesējošas lietas, un tas arī sākotnēji ir tas, ko radošo darbnīcu centrs piedāvā. Iespējas un situācijas ir dažādas, tāpēc aicinu ikvienu interesentu sazināties ar mums un uzzināt par brīvajiem laikiem un piedāvātajām iespējām.”

/ Projekta koordinators Lauris Krievs /

 

Publiskās darbnīcas un apmācības

 

Līdz 2016. gada jūlijam centra telpās tiks organizētas iepazīšanās darbnīcu nodarbības un publiski atvērti apmācību semināri. Ieskatam piedāvājam paredzēto aktivitāšu plānu.

1. 26.10.2015. un 30.10.2015. Kundalini radošās jogas atvērtās nodarbības (18+). Darbnīcu vada: Laura Vanaga Mickeviča

2. 2015. decembris - 2016. maijs (mēneša 2. otrdienā). Izmēģini Improvizācijas teātra ABC pieaugušajiem (18+). Darbnīcu vada: Banga Vējiņa

3. Multimediju jomas semināri – apmācības profesionāla lektora vadībā (14+). Fotografēšanas pamati: 2015. gada decembris. Video uzņemšanas pamati: 2016. gada janvāris. Sociālie interneta tīkli: 2016. gada februāris. Īsfilmas veidošana: 2016. gada aprīlis.

4. 2016. gada janvāris. Praktiskais seminārs par  tehnisko video uzņemšanu un montāžu sadarbībā ar RE:TV televīziju. (14+)

5. 2016. gada marts. “EMusic” darbnīcas divu dienu apmācības seminārs sadarbībā ar Rīgas DJ Skolu. (14+)

6.No 2015. gada oktobra līdz 2016. gada jūlijam projekta ietvaros katru mēnesi notiks Labā - Kārtojuma dienas MCity radošo darbnīcu centra telpās. Šajās dienās tiks veikti labiekārtošanas un centra telpu uzlabošanas darbi. Krāsosim krēslus, veidosim lampas, dzersim tēju, radīsim idejas, utt. Ja vēlies radoši padarboties, labi pavadīt laiku un iepazīties ar centru nepiespiestā atmosfērā, droši sazinies ar mums un nāc talkā!

Detalizēta informācija par datumiem un laikiem būs pieejama mūsu mājas lapā un biedrības sociālo tīklu lapās. Bez iepazīšanās draudzība nav iespējama, tāpēc sazinies ar mums un padari savu ikdienu radošāku.

 

Biedrība „Melnais Piens”, Radošo Darbnīcu Centrs MCity, Adrese: Augu iela 27, Madona

Tel.: +371 25634383; 

Interneta lapa: www.melnaispiens.lv/mcity

E-pasts: melnaispiens@gmail.com

Facebook.com lapa: www.facebook.com/melnaispiens

Draugiem.lv lapa: www.draugiem.lv/melnaispiens

 

Informāciju sagatavoja: MCity projekta darba grupa


Ievietoja: E.Miķelsone
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums