.

Lielais Madonas novada jauniešu Forums noslēdzies

iesūtīts: 2015.10.20 10:14
Aizvadītajā piektdienā Madonas kultūras namā norisinājās Madonas novada jauniešu ikgadējais forums, uz kuru bija pulcējušies vairāk kā 120 dalībnieki no novada skolām, jauniešu centriem un organizācijām, kuru darbs cieši saistīts ar jauniešiem

Foruma atklāšanā klātesošos uzrunāja Madonas novada domes priekšsēdētājs Andrejs Ceļapīters. Viņš pauda savu pārliecību, ka pašvaldība salīdzinoši maz saņem jauniešu iesniegtās iniciatīvas un izteica pārliecību, ka foruma laikā dzimušās idejas un lēmumi pārvērtīsies reālā rīcībā. Priekšsēdētājs uzsvēra, ka ir gatavs, kopīgiem spēkiem risināt visus Madonas novada jauniešiem aktuālos jautājumus.

Savu prieku par kuplo foruma dalībnieku skaitu neslēpa arī Madonas novada domes izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne, novēlot visiem saturīgu un ražīgu dienu.

Foruma pirmajā pusē dalībnieki prezentēja izglītības iestādes, jauniešu centrus un organizācijas, no kurām ieradušies, īpašu akcentu liekot uz paveikto šajā gadā un tuvākajām iecerēm. Savu skatījumu uz iespējām jauniešu sadarbībā ar pašvaldību  pauda arī Madonas novada domes  uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas galvenā speciāliste Ilze Vogina un attīstības nodaļas Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste Indra Kārkliņa

Interesants un rosīgs izvērtās darbs grupās. Jaunieši kopā ar pieaicinātajiem ekspertiem izkristalizēja aktuālākas problēmas un meklēja risinājumus tādās jomās kā “jaunietis un darbs”, “jaunietis un veselība”, “jaunietis un mediji”, “jaunietis – brīvprātīgais”, “jaunietis - līderis”, kā arī “jaunietis – mūsu darbs”. Ar procesā gūtajām atziņām un secinājumiem visi klātesošie tika iepazīstināti grupu prezentācijās.

Ar muzikālu priekšnesumu pasākuma dalībniekus priecēja vokālā grupa „The sound effect” 

Svarīga katra rudens foruma sastāvdaļā ir Madonas novada jauniešu domes (MNJD) valdes vēlēšanas. Tā tas bija arī šoreiz. Par MNJD priekšsēdētāju tika ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētāja vietas izpildītājs Edgars Kalniņš. Kopā ar viņu valdē turpmāk darbosies arī Gerda Gaile, Laura Asarīte, Kitija Anna Strazdiņa, Evija Rudzīte, Kristiāns Ancveriņš, Luīze Sniedze un Katrīna Lukaševica.

Foruma noslēgumā dalībnieki un viesi varēja  noskatīties Madonas BJC teātra studijas “IemīlēTS” iestudēto A. Birbeles lugu “Būda mežā” Nadjas Niedrītes režijā. Pēc izrādes tika dota iespēja redzēto apspriest kopā ar psihologu.

Jāpiebilst, ka jaunais MNJD sastāvs turpināja darbu arī vakarā un nākamajā rītā. Viņi iepazina viens otru un loloja jaunas idejas turpmākajam darbam. Tuvākā laika lielākais uzdevums – veiksmīgi noorganizēt ikgadējās jauniešu balvas “Sudraba gailis” pasniegšanas ceremonijas pasākumu.

Kopumā forumu var uzskatīt par izdevušos. Atliek tikai apkopot atsauksmes, ieteikumus, darba grupu veikumu un turpināt darbu, lai jauniešu dzīve Madonas novadā kļūtu vēl krāsaināka un saturīgāka.


MNMJIC “KUBS” jaunatnes darbiniece Indra Veipa

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums