.

"Sapņu karotes" Iršos skan!

iesūtīts: 2015.09.14 08:44
11.septembrī projekta "Sapņu karotes" Madonas jaunieši devās ciemos uz Iršu Jauniešu mājas jauniešu foto izstādi, kurā bija redzamas Iršu jauniešu fotogrāfētās bildes pēc..........."Sapņi ir mazas sudraba karotes ar ko var paēst bez naudas". (A.Čaks)

 Izstādē tika izvietotas 12 fotogrāfijas, par kurām jaunieši pastāstīja, kā tās tapa un kāpēc tieši šī bilde tika izvēlēta izstādei.

Pēc pēdējās tikšanās Madonā, kas bija augustā ,jauniešu uzdevums bija izveidot fotorāmi savai fotogrāfijai un kopīgi izveidot izstādi. Iršiem tas izdevās. Tika skaitīts dzejolis, kurš tapa projekta laikā, Madonas jaunieši dziedāja un Evija spēlēja ģitāru, vadījām radošo darbnīcu ar koka karošu apgleznošanu,  kur ikviens varēja izkrāsot savu karoti un iekarināt kopīgajā sapņu karošu karogā.  

Prezentējām un Spēlējām spēli" Solis pretī, kas tika radīta pagājušajā iniciatīvas projekta laikā.  Protams arī projekta "Sapņu karotes" laikā izgatavojām pastkartes ar izstādes fotogrāfijām un vienu komplektu dāvinājām Iršu Jauniešu mājas jauniešiem, kā arī katram jaunietim tika uzdāvinātas savas fotogrāfijas pastkartes Izstādes laikā Iršu jaunieši vadīja radošās darbnīcas ar hennas apgleznošanu un foto strūrīti.  Mājīga atmosfēra un smaidīgas sejas. Paldies Iršu pagasta ģimenes krīzes centra "Dzeguzīte" vadībai par silto uzņemšanu. 

Projektā kopumā iesaistīti 12 jaunieši no ģimenes krīzes centra "Dzeguzīte” un 12 jaunieši no biedrības "Roku rokā” un Madonas Jauniešu centra „Kubs.” Projekta ietvaros jaunieši apguvuši fotogrāfēšanas pamatus, iepazinuši bilžu izgatavošanas prasmes, kā arī izveidojuši savu fotogrāfiju izstādi.

‌Jau drīzumā skatītājiem būs pieejama Madonas jauniešu veidotā foto izstāde.

Projekta mērķis ir veicināt piederības un kopības sajūtu jauniešu starpā un motivēt līdzdarboties, iepazīstot jauniešus caur kopīgu darbošanos – fotogrāfēšanu.

‌Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2015. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros


‌Biedrība Roku rokā un projekt‌a ‌“Sapņu karotes” vadītāja Dace Dzilna. 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums