.

Noslēdzies jauniešu iniciatīvu projektu konkurss 2023

iesūtīts: 2024.01.31 14:38
Jau piekto gadu Madonas novada pašvaldībā tika īstenots jauniešu iniciatīvu projektu konkurss. Konkursa mērķis ir atbalstīt jauniešu iniciatīvas un līdzdalību sabiedriskajos procesos Madonas novadā, veicinot viņu iesaisti un sniedzot iespēju īstenot savas idejas.

Jauniešu iniciatīvu projekta konkurss ir ne tikai iespēja jauniešu radošuma izpausmēm, bet arī jaunietis var iegūt vērtīgu pieredzi projektu izstrādē un realizācijā. Katra projekta realizācijai tiek piešķirts finansējums līdz 500 eiro. Kopējais finansējums 6000 eiro. Projektu var realizēt jaunieši no 13-25 gadu vecumam.

2023.gada konkursā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits - tika saņemti 20 projektu pieteikumi no 10 novada pagastiem un Madonas pilsētas. Tas  liecina par jauniešu aktīvo vēlmi iesaistīties un veidot pozitīvas pārmaiņas savā apkārtnē. Konkursa rezultātā tika atbalstīti 13 projektu pieteikumi. To realizācija notika no 2023.gada 1.jūnija līdz 30.novembrim. Projektu realizācijas vietas- Aronas, Ērgļu, Kalsnavas, Lazdonas, Ošupes, Praulienas, Sarkaņu, pagastos un Madonas pilsētā.

Daudzveidīgie projekti atspoguļo jauniešu iztēli un radošumu. No dabas izglītības līdz kultūras un sporta aktivitātēm, šie projekti aptver plašu jomu, sniedzot iespējas gan radošai pašizpausmei, gan kopīgai izaugsmei un sabiedriskajai labklājībai.

Šogad īstenotie projekti ietver:

  1. Dabas procesu un dabas aizsardzības izpratnes radīšanu bērniem un jauniešiem, izmantojot novērojumus un praktiskas aktivitātes.
  2. Dabas iepazīšanas forumu ar dažādām aktivitātēm.
  3. Radošu vidi veidojošas aktivitātes un mākslas projektus.
  4. Infrastruktūras atjaunošanas un uzlabošanas projektus.
  5. Sociālās un kultūras pasākumus, kas veicina jauniešu sadarbību un kopienas attīstību.

Katra projekta mērķis ir radīt pozitīvu ietekmi gan uz jauniešu pašattīstību, gan uz apkārtējo vidi un sabiedrību kopumā.

Madonas novada jauniešu iniciatīvu projektu konkursa popularitāte un iesniegto projektu kvalitāte liecina par novada jauniešu aktīvo lomu sabiedrības dzīvē un to vēlmi veidot dzīvotspējīgu un dinamisku kopienas dzīvi. Ar šiem projektu konkursiem Madonas novads turpina veicināt jauniešu radošumu un iesaisti, nodrošinot viņiem iespēju būt aktīviem un līdzdarboties novada attīstībā.  

Informāciju sagatavoja

Informāciju sagatavoja:

Inga Strazdiņa

Centrālās administrācijas Attīstības nodaļas vecākais speciālists jaunatnes un ģimenes  politikas jomā

T: 27862080

e-pasts: inga.strazdina@madona.lv.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums