.

Aktualitātes Madonas Bērnu un jauniešu centrā

iesūtīts: 2021.09.17 09:17
Sācies jauns mācību gads ar jauniem notikumiem, jauniem izaicinājumiem un jaunām aktivitātēm. Madonas bērnu un jauniešu centra (BJC) svarīgākā aktualitāte ir audzēkņu uzņemšana interešu izglītības pulciņos. Lai gan nodarbību process jau rit pilnā sparā, vēl līdz septembra beigām bērniem un jauniešiem ir iespēja pieteikties dalībai 19 dažādu pulciņu nodarbībās. Katrs var atrast ko sev piemērotu nodarbi skatuves mākslas, mūzikas, vizuāli plastiskās mākslas, modes, vides, mājsaimniecības un tehniskās jaunrades jomās.

Šis mācību gads radījis ne vienu vien jautājumu no vecāku puses kā epidemioloģiskās situācijas, tā arī divu maiņu mācību sakarā. Jāatzīmē, ka tiek meklēti un atrasti risinājumi, lai interešu izglītības pulciņus varētu apmeklēt visi interesenti. Plašāks apkopojums ar atbildēm uz biežāk uzdotajiem jautājumiem atrodams Madonas BJC mājas lapā un sociālās vietnes facebook lapā.

Paralēli intensīvajam nodarbību procesam, netiek aizmirsts par plašākai publikai pieejamu izzinošu, attīstošu, audzinošu un saliedējošu aktivitāšu rīkošanu.

Vēl tikai līdz 29. oktobrim Tautas nama “Kalnagravas” Sarkaņu Amatu skolā apskatāma Madonas BJC rīkotā izstāde “Mans darbošanās prieks”.  Tajā skatāmi Madonas novada izglītības iestāžu vizuālās, vizuāli plastiskās mākslas, radošo industriju un citu interešu izglītības programmu audzēkņu darbi. Krāsainajā izstādē acis priecē zīmējumi, locījumi, rokdarbi, vides objekti, kā arī kulinārijas un koktēlniecības šedevri. Ar vienu vārdu sakot, tas ir jāredz! Ja arī kāds izstādi jau apskatījis, var darīt to atkal, jo darbu klāsts papildināts ar jauniem bērnu talanta apliecinājumiem.

Ir padomāts arī par saturīgu laika pavadīšanu rudens saules un krāsaino lapu pildītajā pilsētā.

Lai sekmētu bērnu, arī pieaugušo, sportisko aktivitāti un emocionālo labbūtību, nodrošinot interesantu, jēgpilnu un epidemioloģiskajai situācijai atbilstošu aktivitāšu piedāvājumu ārpus telpām, Madonas BJC piedāvā izturības trasi ar orientēšanās elementiem ”Kalnā augšā, no kalna lejā”. Spēles uzdevums – orientēties apkārtnē, lasīt karti, atrast tajā atzīmētos punktus, atrisināt dotos uzdevumus un aizpildīt darba lapu. Līdz oktobra beigām trase pieejama lieliem un maziem madoniešiem, kā arī pilsētas viesiem. Takai izstrādāti divi paralēli maršruti (oranžais un zaļais), kas ļauj veikt trasi kā individuāli, tā komandās. Piedāvāto aktivitāti var izmantot ne tikai lietderīgi pavadot laiku ar ģimeni vai draugiem, bet arī bagātinot sporta nodarbības skolās. Karti un darba lapu var paņemt Madonas Bērnu un jauniešu centrā Skolas ielā 8a (darba laikā), pie takas ”Kalnā augšā, no kalna lejā” starta Biržu ielas kalnā vai pašiem izdrukāt no Madonas BJC mājas lapas. Turpat atrodams pasākuma nolikums.

Oktobrī, jau tradicionāli, Madonas BJC aicinās Madonas novada vispārējās izglītības, profesionālās izglītības, interešu izglītības un pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņus un viņu pedagogus, ģimenes un jauniešu neformālās grupas veikt sabiedriski lietderīgus darbus, iesaistoties iniciatīvu parādē “Laiks labiem darbiem!”. Dalībnieki tiks mudināti īstenot dažādas pilsoniskās līdzdalības aktivitātes un labos darbus gan izglītības iestādes ietvaros, gan vietējā kopienā. Aptveramas  visdažādākās jomas, taču pamatideja ir radīt iespējas iesaistīties ikvienam un motivēt darīt jēgpilnu un nozīmīgu darbu savai izaugsmei un sabiedrībai. Labie darbi veicami ne tikai atsevišķu pasākumu formātā, bet uzmanība pievēršama sistemātisku, sociāli atbildīgu līdzdalības aktivitāšu norisei ikdienā.


Ja rodas kādi jautājumi vai ierosinājumi, rakstiet – bjc@madona.lv

Aktualitātēm sekojiet – www.bjc.madona.lv

Uz sadarbību!

Radošu un iedvesmojošu rudeni vēlot,

Indra Veipa

Madonas BJC jaunatnes darbiniece

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums