Atklāj Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2018 pasākumu ciklu

iesūtīts: 2018.01.29 08:08
Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2018 pienākumus Madonas novads sācis pildīt 19. janvārī.

Šajā dienā Madonā, Saieta laukumā vairāk kā 200 jaunieši un viņu atbalstītāji bija pulcējušies, lai svinīgā ceremonijā atklātu Jauniešu galvaspilsētas 2018 pasākumu ciklu. Klātesošos sveica Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs, paužot pārliecību, ka darbs ar jaunatni un aktivitātes jauniešu dzīvē šogad Madonā un to atskaņas visā Latvijā būs ieguldītā darba vērtas un Madona attaisnos tai uzticēto godu.

Jauniešus uzrunāja arī Madonas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Solvita Seržāne.

Latvijas Jaunatnes padomes viceprezidents Mārtiņš Šteins novēlēja izdošanos Madonai, stiprinot jauniešu galvaspilsētas tradīciju valsts simtgades gadā, kļūstot par iedvesmojošo piemēru citām pašvaldībām Latvijā. 

Jauniešu galvaspilsētas 2018 karogu pacēla Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs un Madonas novada jauniešu domes priekšsēdētāja Katrīna Lukaševica.

Pasākumu kuplināja jauniešu sagatavotie muzikālie priekšnesumi.

Dienas otrajā pusē norisinājās pirmais Latvijas jauniešu domju salidojums „Saskrienamies?!...” Smeceres kroga mūzikas klubā. Tajā piedalījās jaunieši no vairāk kā divdesmit Latvijas vietām.

Pēc īsām iesildīšanās aktivitātēm viņi sadalījās komandās un uzsāka darbu tematiskajās grupās. Tika iztirzātas pašiem aktuālas tēmas par sadarbības veicināšanu ar skolām un pašvaldībām, interesantu pasākumu organizēšanu, racionālu sociālo tīklu izmantošanu un jauniešu domju tīklojuma veidošanu. Atsevišķā darba grupā rosījās jaunatnes darbinieki, kuri iepazinās ar Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2018 ietvaros paredzēto pasākumu plānu.

Aktīvas un emocijām bagātas izvērtās improvizācijas meistarklases aktiera Vara Klausītāja un improvizācijas studijas „Pilnpiens” vadītājas Ineses Zīles vadībā.

Aizraujoši izvērtās sarunu šovs „Saskrienamies – parunājam!”. Tajā savas izjūtas par aizsākto gadu un gatavošanos lielajam notikumam pauda Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs, bijusī Madonas BJC direktore Gunita Kļaviņa, MNJD priekšsēdētāja Katrīna Lukaševica un salidojuma darba grupu vadītāji. Īpašu video sveicienu pasākuma dalībniekiem bija sagatavojusi Izglītības un zinātnes ministrija. Klatesošos neklātienē uzrunāja ministrs Kārlis Šadurskis.

Vakara gaitā atraktīvā veidā tika izrādītas ciemiņu sagatavotās vizītkartes, kurās varēja vairāk uzzināt par pasākumā pārstāvētajām organizācijām.

Kā jau svētkos, bija arī svētku torte un dzīvespriecīga balle ar grupu „Pieci” no Gulbenes.

Konkurss “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta” tiek rīkots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018.gadam finansējuma ietvaros.



Ievietoja:
Indra Veipa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums