.

Noslēdzies projekts "Pieredzēt mākslas pasaulē"

iesūtīts: 2019.12.19 09:47
Jāņa Simsona Madonas mākslas skolā novembra mēnesī noslēgušās ESF projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai ” īstenotās Jaunatnes iniciatīvu projekta “Pieredzēt mākslas pasaulē!” aktivitātes.

Gandrīz gada garumā projektā bija iesaistīti vairāk kā 25 talantīgi, mākslinieciski apdāvināti Madonas novada skolu audzēkņi, kuri ieguva jaunas zināšanas un prasmes, iepazinās ar karjeras iespējām mākslas un dizaina jomās. Svarīgi, ka projekts ir 100%  finansēts no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem. Projekta laikā tika apmeklētas vairākas Latvijas profesionālās mākslas mācību iestādes - Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola, PIKC NMV Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskola, Latvijas Mākslas akadēmija, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskola, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola un Valmieras Dizaina un mākslas vidusskola.  Projekta laikā jaunieši kopā ar vairākiem pedagogiem, darbojās un īstenoja dažādas aktivitātes, aizritējušas diskusiju pēcpusdienas, praktiskās darbnīcas, nometne, foto orientēšanās un noslēguma pasākums “Jaunietis - jaunietim”, kā arī izveidota iedvesmas stāstus atspoguļojoša sienas avīze, video stāsts un noformēta izstāde, kuru būs iespējams aplūkot Madonas novada pašvaldības telpās.

Skolu apmeklējuma laikā apskatījām telpas, iepazināmies ar izglītības programmām, guvām iespaidu par profesijas izvēli un piedalījāmies vairākās studentu novadītās praktiskajās darbnīcās, spilgtākajā atmiņā visiem palikusi šokolādes liešanas darbnīca, Madonas mākslas skolas bijušo audzēkņu Kristīnes Iļjinas un Renātes Plešas vadībā. Projekta gaidītākais notikums bija nometne, kur divu dienu laikā piedalījāmies vairākās aktivitātēs un praktiskajās darbnīcās. Grafikas, smilšu animācijas, foto, datorgrafikas, laikmetīgās mākslas, dizaina,  ideju ģenerēšanas darbnīcās, kopā ar jauniešiem darbojās vairāki mākslinieki un pedagogi – Vija Toča, Aiva Šmugā, I.Repša, M. Karlsons, K. Krastiņa, D.Misiņš, K.Stafecka, M.Griestiņa, M.Broka, M.Putna –Zvirbule, Z.Gailīte.

Lielākais izaicinājums tika izvirzīts pašiem izveidot pasākumu “Jaunietis - jaunietim”, kad dalībnieki vadīja iepriekš apmeklētās darbnīcas mainītās lomās, kļūstot par darbnīcu vadītājiem citiem projekta dalībniekiem un Madonas mākslas skolas audzēkņiem. Komandas atbildība un draudzīgā atmosfēra valdīja visās skolas telpās, jaunieši ļāvās šokolādes liešanas, animācijas veidošanas, ideju ģenerēšanas darbnīcu aktivitātēm, novērtējot iegūtās zināšanas un prieku no kopā būšanas un darbošanās.

Projekts Madonas talantīgajiem jauniešiem ir bijis kā laba iespēja pieredzēt sevi mākslas pasaulē, iespējams daudzi ieraudzīja savus nākotnes mērķus, dēļ kuriem ir vērts turpināt un nepamest mācības, mācīties labāk, projekta pieredzes stāsti ir veicinājuši izpratni par to kā rast dzīvei motivāciju, nepadoties, noticēt sev, saskatīt savas stiprās puses, talantus, meklēt izeju, risinājumus un doties tālāk. Paldies visiem dalībniekiem un pedagogiem par kopā pavadīto laiku, lai Jaunais gads mums laimes piku met, kas citiem sniegs, mums laimes mirdzums, dzīvot prieks!


Informāciju sagatavoja: Kristīne Šulce

projekta vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums