.

Sociālā dienesta informācija Madonas novada iedzīvotājiem

iesūtīts: 2020.01.30 15:07
Madonas novada pašvaldības Sociālais dienests informē par šā brīža aktuālajām izmaiņām un iespējām saņemot sociālo palīdzību un sociālos pakalpojumus:

Pamatojoties uz izmaiņām likumdošanā Latvijā sociālajā jomā 2020.gadā, Madonas novada pašvaldības Sociālais dienests veica grozījumus saistošajos noteikumos Nr. 15 “Par Madonas novada pašvaldības sociālajiem pabalstiem”. Ar 2020.gada 1.janvāri ir šādas izmaiņas sociālajos pabalstos:

  • pašvaldībā noteiktais garantētā minimālā iztikas (turpmāk – GMI) līmeņa nodrošināšanai pabalsts vienai personai ir 70 euro mēnesī, (iepriekš pašvaldībā noteiktais GMI līmenis pilngadīgai personai bija 55 euro mēnesī, bet nepilngadīgai personai – 65 euro mēnesī);
  • ģimene (persona) atzīstama par maznodrošinātu, ja tās ienākumi uz katru ģimenes locekli (personu) mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 220 euro, (iepriekš 200 euro);
  • bārenim un bez vecāku gādības palikušam bērnam pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās vienreizējs pabalsts patstāvīgas dzīves uzsākšanai invalīdam kopš bērnības 245,38 euro, (iepriekš bija 215 euro) un pabalsts ikmēneša izdevumu segšanai invalīdam kopš bērnības 122,69 euro, (bija 110 euro).

Aktualizējot projekta “Vidzeme iekļauj” ietvaros sociālo pakalpojumu piešķiršanas un saņemšanas kārtību, aicinām tās personas un bērnu likumiskos pārstāvjus, aizbildņus un aizgādņus, kuri ir izvērtēti DI projekta ietvaros un kuriem ir izstrādāts Individuālais atbalsta plāns, vērsties Sociālajā dienestā Parka ielā 4, Madonā, pie sociālās palīdzības un sociālā darba nodaļas vadītājas Ritas Šuvcānes, tālrunis 20232979, lai projekta ietvaros var turpināt saņemt nepieciešamos sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.


Sociālais dienests bērniem un jauniešiem ar funkcionālajiem traucējumiem 2019.gadā nodrošināja pašvaldības apmaksātu mūzikas terapiju, smilšu terapiju, montesori, logopēdu, fizioterapiju un Tomatis terapiju. Ar 2020.gadu tiek piedāvāts arī pašvaldības apmaksāts ergoterapeita pakalpojumus.

Informējam, ka ar saistošajiem noteikumiem par sociālās palīdzības piešķiršanas kārtību un pabalstu apmēriem un sociālajiem pakalpojumiem var iepazīties Madonas mājas lapā – www.madona.lv un saņemt skaidrojumu Sociālajā dienestā Madonā Parka ielā 4, kā arī pie sociālajiem darbiniekiem.


Informāciju sagatavoja: Ilze Fārneste

Madonas novada pašvaldības

Sociālā dienesta vadītāja vietniece

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums