.

Militārās apmācības laikā, 28.novembrī, Madonā būs dzirdams troksnis

iesūtīts: 2019.11.26 16:07
Ceturtdien, 28.novembrī, Aronas pagastā, karjerā pie Madonas ezera, notiks Zemessardzes 25.kājnieku bataljona zemessargu apmācība, kuru laikā tuvējā apkārtnē būs dzirdams kaujas imitācijas līdzekļu un sprādzienu troksnis.

Lai apmācības neapdraudētu iedzīvotājus, apmācību vieta iepriekš tiks nodrošināta un zemessargi par iespējamajām neērtībām informēs tuvējās apkārtnes iedzīvotājus. Bataljons aicina iedzīvotājus nesatraukties par apmācības laikā radītajiem trokšņiem, tomēr, lai rūpētos par mājdzīvnieku un mājlopu drošību, aicina tos piesiet vai citādi ierobežot to iespēju izbēgt no mājas vai pagalma.

Mācības tiek organizētas, lai stiprinātu Zemessardzes spējas, un tas ir iespējams tikai tad, ja regulāri tiek trenētas zemessargu iemaņas.  Zemessargi, veltot savu brīvo laiku, trenējas, lai nepieciešamības gadījumā prastu aizsargāt savus kaimiņus, pilsētu, novadu, valsti.

Latvijas karavīriem un sabiedrotajiem ir jābūt gataviem aizsargāt mūsu valsts iedzīvotājus jebkuros apstākļos, tādēļ īpaši svarīgi ir piedalīties regulārās militārajās mācībās visā Latvijā ārpus poligoniem, apdzīvotās vietās, tostarp diennakts tumšajā laikā un citos nestandarta apstākļos. Respektējot iedzīvotāju mieru, apmācības, kurās plānoti trokšņi,  tiek organizētas diennakts gaišajā laikā.

Zemessardze lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām.



Informāciju iesūtīja: kapteine Ieva Karlsberga

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes

Informācijas daļas priekšniece

Tālr.nr.27327669

e-pasts: ieva.karlsberga@mil.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums