.

,,Asniņam” – 5!

iesūtīts: 2019.05.13 16:56
… reiz, pirms pieciem gadiem, kāda feja atnāca, sēkliņu iesēja… ar labām , mīļām domām. Aprušināja un mīlēja, līdz sēkliņa asniņu izdzina saulītei pretī.

Tā varētu iesākt stāstu par kādu ļoti īpašu un lolotu „Asniņu”. Tā ir Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes ,,Kastanītis” paspārnē mītošās biedrības „KASTANĪTIS - BĒRNIEM” bēbīšu skoliņa „Asniņš”. Viss sākās tā, ka labās domas un idejas kopā salika Dace Raubiška, Maruta Pozdņaka un Katrīne Cirša, lai šāda skoliņa būtu. Stādiņa lološanu ik pa laikam nomainīja Dace Logina, Laima Ruble, Nadežda Ņekrasova, Elīna Madalāne un Iveta Sprukste, lai rokas nenogurst un idejas neapsīkst… . Pēdējos divus gadus, ieviešot projektu “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Madonas novada iedzīvotājiem”, savu rūpi par to, lai skoliņā  „Asniņš” notiktu daudzveidīgas, interesantas nodarbības, māmiņas būtu zinošākas un mazuļu audzināšana būtu pozitīvu emociju pilna, tur Ārija Logina un Anda Kārkliņa.

Varbūt kādam šķitīs, ko skoliņā mazuļi var darīt un vai tiešām viņi tur arī mācās? Jā, viņi mācās – komunicēt savā starpā, iepazīties ar citu vidi, sabiedrību un piedalīties pasākumos, bet galvenās  ieguvējas ir mammas, kuras caur tik dažādajām nodarbībām un lekcijām iepazīst savu mazuli. Viņas šeit atrod idejas un iedvesmu, kā padarīt labāku ikdienu kopā ar bērniņu. Ir reizes, kad māmiņas, pavadot dienas ar mazuli, jūtas vientuļas, jo ģimenes locekļi ir aizņemti darbos. Tādos mirkļos pat gājiens uz veikalu var kļūt par notikumu. Šāda darbošanās kopā māmiņas satuvina arī savā starpā, un kā zinām, dalīšanās pieredzē gandrīz vienmēr dod tikai ieguvumu.

Svētkos, 25.aprīlī, skoliņu sveikt bija ieradušies gan esošie, gan bijušie audzēkņi kopā ar māmiņām un Madonas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes ,,Kastanītis” skolotāja Katrīne Cirša.

Mazos audzēkņus priecēja leļļu teātra izrāde „Kukulītis” Madonas BJC teātra studijas izpildījumā. Paldies lieliskajiem aktieriem un viņu vadītājai Dacei Caunei! Kā gan dzimšanas diena bez tortes? Protams, arī šāds gardums tika sarūpēts un jubilejas svecīti nopūta nu jau paaugušās skoliņas audzēknes.

Šajā piecu gadu laika posmā ir nomainījušās māmiņas ar saviem mazulīšiem, nākušas klāt jaunas un atkal atgriezušās tās, kurām bērniņi paaugušies vai piedzimuši nākamie.

Vēlos aicināt topošās māmiņas un jaunos vecākus nākt un darboties piedāvātajās aktivitātēs. Šeit ir jauka un sirsnīga atmosfēra, ļoti labi apstākļi, lai mazais „asniņš” augtu un kļūtu par aktīvu, veselīgu un gudru Madonas novada iedzīvotāju.


Katrīnas māmiņa Dace Kalniņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums