.

Mārcienā norisināsies Zemessardzes inženierspeciālistu apmācību nometne

iesūtīts: 2019.05.27 12:13
No 27. maija līdz 2. jūnijam Mārcienā norisināsies Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona organizētā Zemessardzes inženierspeciālistu apmācību nometne. Mācību mērķis ir pilnveidot zemessargu praktiskās iemaņas.

Šo mācību laikā karavīri atradīsies Mārcienas pagasta Mārcienas pamatskolā, tās apkārtnē  un bijušajā PSRS kara bāzes teritorijā.

Mācību aktīvā fāze paredzēta no 31. maijā līdz 2. jūnijam, kad, ar spridzināšanas metodi bijušās PSRS kara bāzes teritorijā tiks nojauktas kritiskā stāvoklī esošās ēkas. Mācību laikā šī teritorija tiks norobežota.  Lūdzam iedzīvotājus ievērot drošību un atturēties no teritorijas apmeklēšanas.

Apmācību nometnes laikā tiks lietota mācību un kaujas munīcija, kā arī kaujas imitācijas līdzekļi. Pēc mācībām izmantotās teritorijas tiks sakoptas.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties militārās tehnikas pārvietošanās laikā. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Mārcienas iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, dzirdot trokšņus un redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pagasta teritorijā. Lūgums ievērot mācību laikā izvietotās norādes un bez iepriekšējas saskaņošanas netuvoties mācību teritorijām.


Jautājumu gadījumā lūdzam zvanīt: 26497617.


Informāciju iesūtīja: Laima Ķevere

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.nr. 28326080

e-pasts: laima.kevere@mil.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums