.

PII “Saulīte” saņemts MikroTik dāvinājums un veikta iekārtu uzstādīšana

iesūtīts: 2024.02.12 13:53
Madonas novada pašvaldība izstrādāja un iesniedza SIA “Mikrotīkls” pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Saulīte” pieteikumu projektam, kura mērķis ir uzlabot bezvadu datortīkla nodrošinājumu, izmantojot MikroTik piedāvāto aparatūru. Šāda iespēja radās, iesaistoties MikroTik WiFi iekārtu projektā mācību iestādēm Latvijā.

Saņemot iekārtas, Madonas novada pašvaldības Informācijas tehnoloģiju nodaļa uzsāka darbus pie lokālā datortīkla sakārtošanas un bezvadu datortīkla ierīkošanas. Pabeidzot datortīkla uzlabošanu PII “Saulīte”, tika iegūta pārvaldāma un pārskatāma tīkla infrastruktūra, kā arī bezvadu tīkla zonas pārklājums ir nodrošināts visā iestādē.

Kopējā dāvinājuma summa - 2976,26 EUR. Šis dāvinājums ir atspaids pašvaldības budžetam, jo iegādāties jaunas iekārtas ir dārgi, un izglītības iestādei tie būtu papildus budžeta izdevumi.

SIA “Mikrotīkls” ražo un izstrādā datortīklu pārvaldes rīkus, tai skaitā programmatūru un maršrutētājus. Uzņēmuma ražotās iekārtas tiek izplatītas visā pasaulē, un tās izmanto interneta pakalpojumu sniedzēji, uzņēmumi un individuāli lietotāji.

Foto: Informācijas tehnoloģijas nodaļas vadītājs Agris Ankravs (no labās), datorsistēmu un datortīklu administrators Elvijs Trops ar PII “Saulīte” vadītāju Daigu Elgu Ābolu, saņemot dāvinājumu.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums