.

Madonā atjauno un papildina koku stādījumus

iesūtīts: 2023.10.26 17:00
Tā kā dažādu apstākļu ietekmē (vecums, slimības, vētras u.c.) Madonā laika gaitā samazinājies koku skaits, oktobra vidū Madonas pilsētas īpašumu uzturēšanas dienests sadarbībā ar Madonas novada pašvaldības ainavu arhitekti vairākās vietās pilsētā atjaunoja un papildināja koku stādījumus.

Madonas kokaudzi nu bagātinās dažādu šķirņu kociņi - Raiņa ielā stādīta parastās kļavas šķirne ‘Drumondii’, kas ir ar interesantāku - zaļganbaltu – lapojumu; Saules/Zābera ielā – parastās kļavas šķirne ‘Crinson Sentry’ ar purpursarkanu lapojumu; Priežu kalniņā šķirņu daudzveidībai – trīs Zviedrijas pīlādži un viens Amerikas tulpjukoks; Madonas novada bibliotēkas stāvlaukuma zonā – Holandes liepas. Kopumā iestādīti 19 koku stādi, un turpmākajos gados iecerēts stādīt vēl – arī citās vietās Madonā.

Madonas novada pašvaldības ainavu arhitekte Agnese Silupa teic, ka Amerikas tulpjukoks ir diezgan liels retums vai savā ziņā eksotika mūsu platuma grādos, Vidzemē. Pēc pāris gadiem tam varētu sagaidīt izziedam skaistus ziedus.

Madonas pilsētas īpašumu uzturēšanas dienesta vadītāja Gita Lutce informē, ka stādi audzēti tepat Latvijas apstākļos – “Meža rasās”, un rudens jeb miera periods ir piemērots laiks šādu koku stādu stādīšanai, lai pavasarī jau sāktu veģetācijas periodu.

Aicinām iedzīvotājus saudzīgi izturēties pret jauniestādītajiem kociņiem, pieskatīt bērnus to tuvumā -  lai pēc laiciņa izaugušie koki skaisti papildinātu Madonas zaļo ainavu!

Informāciju sagatavoja: 

LAURA KOVTUNA

Madonas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums