.

Madonu sasniedzis ikgadējais Vaijes palīdzības sūtījums

iesūtīts: 2023.09.06 08:46
Madonas novada pašvaldības un Vācijas pilsētas Vaijes (Weyhe) sadraudzība un sadarbība turpinās jau 33. gadu. Kā ierasts rudens pusē, arī nupat, augusta izskaņā, Vaijes draudzības biedrības pārstāvji atgādāja palīdzības sūtījumu, lai atvieglotu maznodrošinātu, mazāk turīgu ģimeņu dzīves apstākļus.

Joprojām daudziem Madonas novada iedzīvotājiem neatsveramu palīdzību sniedz vaijiešu sagādātie ziedojumi. Daļa no tiem ir adresēti privāti, taču vairums nonāk iestādēs, sociālajā dienestā, pansionātos, Latvijas Sarkanā krusta Madonas komitejā un citviet, ko tālāk pēc nepieciešamības izsniedz klientiem, iedzīvotājiem. Šoreiz daudz saņemts palīglīdzekļu, kā piemēram, funkcionālās gultas, pārvietošanās palīglīdzekļi u.c. 

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs atklāja, ka vasara Madonā bijusi intensīva un interesanta, dažādiem pasākumiem un notikumiem bagāta. Tostarp liels bijis madoniešu prieks uzņemt Vaijes draugus jūlija otrajā pusē sadraudzības vizītē.

Šajā reizē, kad biedrības pārstāvji tika atgādājuši ikgadējo palīdzības sūtījumu, domes priekšsēdētājs pateicās par sirds darbu, ko šie kungi gadu no gada iegulda palīdzības sūtījumu savākšanā, organizēšanā un atgādāšanā. Tā kā iepriekš nereti pārrunātas iespējas turpmākai pilsētu sadarbībai un pēctecībai, Vaijes un Madonas pārstāvji jo īpaši priecājās, ka pirmo reizi braucienā pievienojies jauns palīgs - Marko. Tāpat arī tika teikts paldies Ārim un Veltai Vilšķērstiem, kuri šo palīdzības kravu organizēšanu kūrē Madonas pusē. “Daudzi darbi no malas izskatās vienkārši, taču tā nebūt nav,” izskanēja secinājums. Gadu gaitā izveidojusies veiksmīgā sadarbība un nesavtīgā palīdzības sniegšana ir apliecinājums tam, ka pozitīvās iestrādnes jānovērtē, jāuztur un jāattīsta uz priekšu.

Informāciju sagatavoja:

Laura Kovtuna

Attīstības nodaļas Sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums