.

Mārcienā izbūvēs 16 grupu dzīvokļus

iesūtīts: 2023.06.21 11:52
Deinstitucionalizācijas (DI) projekta ietvaros uzsākti būvdarbi Meža ielā 5, Mārcienā, kur daļā dzīvokļu ēkas tiks izveidoti grupu dzīvokļi. Madonas novada pašvaldība kopš 01.01.2020. īsteno projektu Nr.9.3.1.1/19/I/041 “Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plāna īstenošanai Madonas novadā” .

Tā ietvaros jau ir izveidota pakalpojumu infrastruktūra ģimeniskai videi pietuvinātajiem pakalpojumiem * Ozolu ielā 1 un * Zaļajā iela 3 Ozolos, Liezēres pagastā; daudzfunkcionālais sociālo pakalpojumu centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem * Parka ielā 4, Madonā; drīzumā tiks atklāta dažādu sociālo grupu kopdzīvojamā māja * Jaunatnes ielā 1, Ozolos (veikta skolas un jauniešu centra pārbūve, lai sniegtu grupu dzīvokļu pakalpojumu).

DI projektā ir veikti grozījumi, iekļaujot piekto objektu – Meža ielu 5, Mārcienā -, kur tiks izveidoti vēl papildus grupu dzīvokļi ar normatīviem atbilstošām vietām 16 personām ar garīga rakstura traucējumiem, no tiem - 2 cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Līguma ietvaros paredzēts veikt iekštelpu pārplānošanu, iekšējo inženiertīklu pārbūvi un vides pieejamības nodrošināšanu (iekļūšanai ēkā), kā arī demontēt balkonus un nomainīt logus un ieejas durvis, siltināt pirmā stāva grīdas un bēniņu pārsegumu.

Projekta ieviešanas termiņš - līdz 2023. gada 31. decembrim.

Līgums par autoruzraudzību objektā noslēgts ar SIA ”B & L projekti”, būvuzraudzību veic SIA "BŪVREM, būvdarbus - SIA “Trast Būve”.

Kopējās būvdarbu plānotās izmaksas - 599 230 eiro (ar PVN).


 

Informāciju sagatavoja:

Laura Kovtuna

Madonas novada pašvaldības

Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums