Izvēlne

Madonā uzstādīts āra florbola laukums ar mākslīgo segumu

iesūtīts: 2020.08.05 15:47
Mākslīgie segumi āra sporta laukumiem kļūst par aizvien pieprasītāku risinājumu sporta spēļu treniņu un sacensību rīkošanai. Arī Madonas novada florbolisti vasaras sezonā varēs slīpēt savu meistarību ne tikai sporta zālē, bet arī zem klajas debess, jo pagājušajā nedēļā Madonas pilsētas estrādē, tika uzstādīts āra florbola laukums ar mākslīgo segumu.

Madonas novada pašvaldības vecākais sporta darba organizators Māris Gailums informē, ka ar iniciatīvu par nepieciešamību iegādāties un uzstādīt āra florbola laukuma mākslīgo segumu pašvaldībā vērsās florbola klubs “Madona”.

“Tas ļautu bez ierobežojumiem izmantot uzstādīto āra mākslīgo segumu florbola treniņiem vasaras periodā un vasaras sacensībām Madonas novada un Madonas pilsētas bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem, kā arī Latvijas čempionāta vasaras līgā, kāda no posmiem organizēšanu Madonas pilsētā. Laukuma parametri - 28x15 metri standarta laukuma 40x20 metru vietā - pieskaņoti florbola treniņu vajadzībām. Šī laukuma priekšrocība ir tā, ka florbolisti gan grupā, gan individuāli laukumu var apmeklēt sev vēlamā laikā. Madonas pilsētas sporta centrā treniņi var noritēt tikai pēc grafika. Estrādes teritorijas reljefs ir lieliski piemērota arī fiziskās sagatavotības vingrinājumiem. Laukumu var izmantoto ne tikai FK “Madona” florbolisti – laipni aicināts ikviens šī sporta veida entuziasts, taču lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, laukuma teritorijā tiek veikta videonovērošana,” stāsta Māris Gailums.

Laukuma atrašanās estrādē gan ir tikai pagaidu risinājums. Plānojot 2021. gada investīciju projektus, iecerēts nomainīt Gaujas ielā esošajam āra ledus laukumam apgaismojumu, kā arī veikt asfalta seguma izlīdzināšanu. Tas ļautu jau nākamā gada pavasarī mākslīgā seguma laukumu pārcelt uz ledus laukumu. Laukuma materiālam - polipropilēna segumam Bergo multisport iespējams ziemā uzliet ūdeni, iegūstot āra hokeja laukumu vai slidotavu, kas ļauj to uzglabāt un izmantot saliktā veidā visa gada garumā. Polipropilēna segums ir neslīdošs, triecienu amortizējošs, kā arī vizuāli lieliski iekļaujas pilsētvidē. To var uzklāt uz betona, asfalta seguma (arī saplaisājuša), kā arī uz jebkuras citas cietas virsmas.

Āra mākslīgā seguma iegādes izmaksas ir 9998,56 eiro. Finansējuma avots -  neizmantotie līdzekļi Madonas novada pašvaldības sporta pasākumu tāmē pieaugušajiem 2020. gadā no nenotikušajiem pasākumiem sakarā ar ārkārtas situāciju valstī.

Spītējot lietum, FK “Madona” florbolisti jauno mākslīgo segumu iemēģināja jau vakar, 5. augustā, taču oficiāla laukuma atklāšana plānota 29. augustā -  FIS Pasaules kausa rollerslēpošanā ietvaros.

Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs, Madonas novada pašvaldības Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums