Izvēlne

Reģionālo maršrutu pieturās uzsākta vienota satura un dizaina autobusu kustības sarakstu izvietošana

iesūtīts: 2020.06.29 11:50
Ir uzsākta jauno – vienotas informācijas un dizaina – reģionālo maršrutu autobusu kustības sarakstu plākšņu izvietošana pieturās. Tādējādi turpmāk pasažieriem būs pieejama visa aktuālā informācija par reisiem, kuros konkrētā pietura ir iekļauta.

Plānots, ka visās reģionālo maršrutu autobusu pieturās tiks izvietoti vairāk nekā 9000 jaunu kustības sarakstu. Sākotnēji tie tiks uzstādīti Vidzemē, bet visu plākšņu nomaiņu paredzēts veikt līdz 2021. gada beigām.

Līdz ar jauno kustības sarakstu plākšņu uzstādīšanu pasažieri varēs ērtāk plānot savu braucienu, jo tajās tiks attēlota informācija par maršrutiem, kuros konkrētā pietura iekļauta; būs norādīts visu autobusu, kas konkrētajā pieturā apstājas, izbraukšanas laiks no šīs pieturas, kā arī sezonalitāte un nedēļas dienas, kurās reisi tiek izpildīti; būs norādīti reisi, kuros kursē personām ar funkcionāliem traucējumiem pielāgoti autobusi, kā arī reisi, kas tiek izpildīti tikai pēc pieprasījuma, piesakot iepriekš. Tāpat neskaidrību gadījumā pasažieri varēs sazināties ar pārvadātāju vai Autotransporta direkciju, jo kustības saraksta plāksnē būs norādīta aktuālā kontaktinformācija.

Šobrīd jau ir uzstādītas 160 kustības sarakstu plāksnes Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu, Burtnieku, Valkas, Beverīnas un Strenču novadā. Sākotnēji attiecīgās plāksnes tiks uzstādītas visā Vidzemes reģionā, pēc tam tās turpinās izvietot pieturās Latgales, Zemgales un Kurzemes reģionā, bet pēc tam – Rīgas reģionā.

Līdz šim par kustības sarakstu izveidi un uzstādīšanu atbildīgi bija pasažieru pārvadātāji, kā rezultātā to saturs un dizains būtiski atšķīrās. Lai pasažieriem informāciju būtu vieglāk uztvert un tā būtu ērti pieejama, Autotransporta direkcija uzņēmās iniciatīvu izveidot vienota satura un dizaina kustības sarakstus un veikt pirmreizēju attiecīgo sarakstu plākšņu saražošanu un uzstādīšanu. Savukārt pēc tam izmaiņu gadījumā informāciju pēc noteiktā standarta aktualizēs pārvadātājs.

 

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

 

Papildu informācijaiLilita Pelčere,

VSIA Autotransporta direkcija

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67356129

E-pasts: lilita.pelcere@atd.lv 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums