Izvēlne

Madonas Valsts ģimnāzijas ēka iegūst jaunas aprises

iesūtīts: 2020.05.25 11:18
Projekta “Vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana Madonas novadā", Ident. Nr. 8.1.2.0/17/I/017 ietvaros norisinās būvdarbi objektam “Madonas Valsts ģimnāzijas ēku kompleksa un stadiona pārbūve”.

Būvdarbi norit kādreizējās Madonas pilsētas 2. vidusskolas ēkā, kas pēc būvdarbu īstenošanas pārtaps par Madonas Valsts ģimnāzijas (MVĢ) mītnes vietu. Šobrīd būvdarbi objektā noris 1. kārtā “Savienojošā korpusu pārbūve - starp esošo ēku un sporta zāli”, kas paredz savienojošā korpusa paplašināšanu, izveidojot divstāvīgu ēkas korpusu. Ēkas 1. stāvā izveidojot ēdamzāli, ēdiena sadales telpas, telpu siltummezglam, atsevišķu ieejas mezglu, kāpņu telpas, gaiteņus. Lai nodrošinātu vides pieejamību šajā korpusā, tiks izbūvēts lifts. Ēkas 2. stāvā paredzēts izveidot mācību kabinetus.

2. kārtā “Esošās sporta zāles un palīgtelpu pārbūve”, kas paredz pagrabstāvā izveidot garderobes ar 46 slēdzamiem apavu žāvēšanas skapīšiem, sanmezglus, trenažieru zāli, ģērbtuves, arhīva telpu, saimniecības palīgtelpas, kāpņu telpas un papildus evakuācijas izejas. 1. stāvā paredzēts atjaunot sporta zāli, ģērbtuves un palīgtelpas, savukārt, 2. stāvā paredzēts izveidot mediju studiju un sporta klasi.

3. kārtā “Esošās skolas ēkas un palīgtelpu pārbūve”, kas paredz pagrabstāvā izveidot darbmācības un mājturības un tehnoloģiju kabinetus, garderobi ar 126 slēdzamiem garderobes skapīšiem un tautas tērpu noliktavu. Korpusa 1. stāvā paredzēts izveidot bibliotēku, lasītavu, grāmatu glabātuvi, dežuranta telpu, atjaunot sanmezglus un mācību kabinetus, 2. stāvā paredzēts izveidot skolas direktores kabinetu, skolotāju istabu, atjaunot sanmezglus, aktu zāli un mācību kabinetus, 3. stāvā atjaunot sanmezglus un izveidot mācību kabinetu telpas, savukārt ēkas 4. stāvā paredzēts izveidot mūzikas kabinetu, vizuālās mākslas studiju un izstāžu telpu. 

Būvobjekta kopējās izmaksas 4 222 098, 29, eiro, t.sk., pievienotās vērtības nodoklis.


Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs akcentē, ka “Vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana Madonas novadā" ir nozīmīgs projekts visa Madonas novada, kas pēc administratīvi teritoriālās reformas kļūs vēl plašāks, mērogā.

“Madonas Valsts ģimnāzijas pārbūves darbi pamazām ieiet finiša taisnē. Projekts ir bijis sarežģīts, taču būvniecības darbi šobrīd rit raiti, sākotnēji iekavētie termiņi tiek iedzīti un šobrīd jau iekļaujamies laika grafikā, kas ļauj prognozēt, ka augustā būvniecības sadaļa noslēgties un jau ar nākamā gada janvāri MVĢ atradīsies jaunās, skaistās, ar moderniem mācību līdzekļiem un mēbelēm aprīkotās telpās. Skolēniem atliks vien mācīties un uzrādīt labus rezultātus,” norāda Agris Lungevičs.

Domes priekšsēdētājs pauž pateicību visiem, kas aktīvi iesaistījušies projekta īstenošanā, jo paveikts liels darba apjoms. Arī ar COVID-19 apdraudējuma un seku novēršanu saistītie pasākumi nav traucējuši darba gaitu un pārbūves darbi objektā  nebija apstājušies ne dienu.

Būvdarbus projekta ietvaros veic SIA “WOLTEC”, autoruzraudzību nodrošina SIA “Ceturtais stils” un būvuzraudzību SIA “Būvrem”.

SIA “WOLTEC” būvdarbu vadītājs Ģirts Bērziņš atzīst, ka šajā, kā ikvienā pārbūves objektā, darbi nerit viegli. Atklājas iepriekš neparedzēti apstākļi, līdz ar to vienlaikus jārisina gan ar projektēšanu, gan būvniecību saistītie jautājumi. Neraugoties uz to, šobrīd tiek veltītas visas pūles, lai iekļautos sākotnēji noteiktajā laika grafikā, un būvniecību objektā varētu pabeigt līdz šā gada septembrim.

“Veicot būvniecību skolās, bibliotēkās, kultūras namos un citos sabiedrībai nozīmīgos objektos vienmēr izjūtam lielāku gandarījuma sajūtu, kad, darbiem noslēdzoties, varam ēku nodot,” to, ka šim uzņēmuma veiktajam darbam ir arī emocionāla pievienotā vērtība, neslēpj Ģirts Bērziņš.

Būvniecības gaitā, regulāri piedaloties būvsapulcēs un apsekojot objektu, piedalās Madonas Valsts ģimnāzijas direktore Vanda Maderniece.

“Ar optimismu raugos uz būvniecības darbu norisi un ar cerībām raugos uz iespēju, jau sākot ar 2021. gadu, mācību procesu aizvadīt jaunajā ēkā. 17 gadus esam bijuši pašreizējā MVĢ ēkā. Šajā periodā ir gājis grūti. Mācību telpas ir atradušās trīs ēkās. Sporta stundas aizvadītas Madonas pilsētas sporta centrā, savukārt, ģimnāzijas pasākumi – Madonas kultūras namā. Jaunajā ēkā kolektīvs un skolēni būs kopā, jo zem viena jumta noritēs gan mācību process, gan mācību iestādes pasākumi, gan ēdināšana. Priecājos, ka, plānojot telpu izkārtojumu, iekārtojumu un noformējumu, tiek respektēts MVĢ darbinieku viedoklis,” ar cerībām uz ēkas pārbūves procesu un MVĢ perspektīvu jau pēc pusgada apdzīvot jaunās telpas, raugās Vanda Maderniece.


Šobrīd būvniecības darbi galvenokārt norit kādreizējās Madonas pilsētas 2. vidusskolas ēkā 2020. gada 1. jūniju paredzēts uzsākt būvdarbus arī pie objekta 4. kārtas “Esošā skolas stadiona pārbūve”, kas paredz atjaunot esošo stadionu izveidojot trīs celiņu skrejceļu, četrus 100 m distances celiņu skrejceļu, tāllēkšanas bedri, augstlēkšanas, šķēpmešanas un lodes grūšanas sektoru, skatītāju sēdvietas, futbola laukumu ar mākslīgo segumu, norobežojošu žogu apkārt stadiona teritorijai. Basketbola laukumu ar jaunu gumijas plākšņu segumu un basketbola groziem. Volejbola laukumu ar smilšu segumu, āra trenažieru laukumu ar gumijas plākšņu segumu, kas aprīkots ar mūsdienu prasībām atbilstošiem trenažieriem. Esošās palīgēkas nojaukšanu, tās vietā uzstādot konteinertipa būvi sporta aprīkojuma uzglabāšanai. Stadiona pieguļošās teritorijas apzaļumošanu, celiņu izveidošanu, apgaismojuma un videonovērošanas ierīkošanu.

Projekts “Vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana Madonas novadā”,  sevī ietver abu Madonas skolu pārbūvi un šobrīd procesā ir iepirkumu procedūra Madonas pilsētas vidusskolas pārbūves būvuzraudzības un būvniecības sadaļai. Projekta īstenošanas termiņš ir 31.12.2023.




Informāciju sagatavoja: Indra Kārkliņa

Madonas novada pašvaldības Projektu ieviešanas nodaļas

Projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste


Egils Kazakevičs

Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums