Izvēlne

Madonas novada pašvaldība 16. aprīlī uzsāka pārtikas paku piegādi Madonas novada skolēniem, kuri šobrīd mācību procesu aizvada attālināti

iesūtīts: 2020.04.16 16:35
PII “Saulīte” pārtikas blokā sagatavotās teju 500 pārtikas pakas devās ceļā pie izglītojamajiem Madonas novada pagastos un Madonas pilsētā.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs norāda, ka saskaņā ar pašvaldības domes lēmumu izglītojamo vecāki var pieteikties pārtikas pakas saņemšana vai finansiāla pabalsta saņemšanai bezskaidras naudas pārskaitījuma veidā. Atbalsta summa, ko saņem Madonas novada pašvaldības 1.-4. un 5.-12. klases izglītojamie, ir 20 eiro mēnesī, savukārt, izglītojamajam pirmsskolā (ja ārkārtas situācijas laikā to neapmeklē) atbalsta summa ir 15 eiro mēnesī. Abos gadījumos atbalsts tiek nodrošināts no 2020. gada 1. aprīļa attālinātā mācību procesa laikā. Lielākā daļa izglītojamo vecāku izvēlējās saņemt atbalstu bezskaidras naudas veidā, taču netrūkst arī to, kas pieteikušies pārtikas pakām.

"Domē diskutējām par to, vai atbalsts būtu jāpiešķir tikai maznodrošinātajām un daudzbērnu ģimenēm, taču nolēmām, ka atbalsts pienākas visu bērnu ģimenēm, jo ārkārtējā situācija ietekmē katru ģimeni un atbalsts tām nepieciešams jau tagad. Vēlos pateikties visiem lēmuma izpildē iesaistītajiem dienestiem un pašvaldības darbiniekiem par operatīvi veikto darbu, jo apkopojamās informācijas daudzums un veicamo aktivitāšu apjoms ir ievērojams,” uzsver Agris Lungevičs. 

Lielākais darba apjoms saistībā ar lēmuma sagatavošanu un izpildi ir gūlies uz Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļu, kas šajā laikā ir apkopojusi un pārbaudījusi informāciju, lai naudas pārskaitījumi uz vecāku kontiem un pārtikas paku sadale noritētu bez aizķeršanās. Šis darbs joprojām turpinās.

“Strādājam ar ļoti lielu izglītojamo vecāku iesniegumu skaitu. Katra sniegtā informācija ir jāpārbauda, jāprecizē un jāapkopo. Diemžēl, ir situācijas, kad nākas arī atteikt, jo izglītojamais neatbilst atbalsta saņemšanas nosacījumiem. Esam saņēmuši arī pirmo vecāku reakciju pēc lēmuma pieņemšanas un tā lielākoties ir pozitīva. Jāuzsver, ka iedzīvotāju loks, kam palīdzam ir ļoti plašs – gan izglītojamie, kuri mācās Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēs, gan izglītojamie, kuri mūsu novadā deklarēti, bet mācās citas administratīvās teritorijas izglītības iestādē,” – skaidro pašvaldības izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne.

PII “Saulīte” vadītāja Daiga Elga Ābola akcentē, ka pārtikas pakas komplektētas, ņemot vērā Ministru kabineta noteikumus par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, lai izglītojamie saņemtu to veselīgo uzturu, pie kāda tie līdz šim bija pieraduši, ēdot bērnu dārzos un skolās.

“Pārtikas pakās ir gaļas produkti, tostarp, svaigi ceptas kotletes, kā arī dārzeņi, olas, piena un miltu izstrādājumi. Kopumā pārtikas paku saturs komplektēts, domājot par to, lai skolēns pats spētu viegli pagatavot sev maltīti,” – min Daiga Elga Ābola.

Pārtikas paku saņemšana tiks organizēta vienu reizi divās nedēļās – trešās un piektās nedēļas trešdienā un ceturtdienā noteiktā vietā un laikā, iepriekš informējot pieteikuma iesniedzējus. Plašāk iepazīties ar pieteikšanās kārtību izglītojamo atbalstam ēdināšanas izdevumu segšanai attālināta mācību procesa laikā.



‌Informāciju sagatavoja: Egils Kazakevičs
‌Madonas novada pašvaldības
‌Attīstības nodaļas sabiedrisko  attiecību speciālists
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums