Izvēlne

Palīdzība INETAI PODNIECEI. Projekts noslēgts!

iesūtīts: 2018.03.22 09:01
Inetai ir 49 gadi. Viņa ar vīru dzīvo Madonas novada Liezeres pagastā, ģimenē izaudzināti 3 lieliski bērni, kuri šobrīd ir katrs savās gaitās – mācībās un darbos. Vairāk kā 20 gadus Ineta ir veltījusi skolēniem, strādājot par skolotāju Liezēres pamatskolā. Ineta pasniedz matemātiku un fiziku 5.- 9.klasei. Inetai patīk lasīt grāmatas un minēt krustvārdu mīklas, bet vislabprātāk viņa spēlē volejbolu, taču šobrīd viņa to vairs nevar darīt smagu veselības problēmu dēļ.

Pērnā gada vasarā Ineta pamanīja, ka uz pleca ir parādījusies dīvaina dzimumzīmīte. Pēc izmeklējumiem tika veikta operācija, kas apstiprināja ļaundabīgu ādas audzēju – melanomu. “Sākumā, protams, liels pārsteigums, jo neesmu no cilvēkiem, kas daudz laika pavada saulē, taču kaut kā šī nepatīkamā slimība mani tomēr skārusi,“ stāsta Ineta.  

Pēc kāda laikā bija nepieciešama atkārtota operācija. “Brūces ar laiku sadzija, bet pēc šīs operācijas labā roka diemžēl vairs neko nespēj – nevaru pacelt pat dakšiņu. Arī gulēt varu tikai uz viena sāna. Bet tas bija nieks, galvenais, ka viss izgriezts! Un likās, ka nu jau viss atgriezīsies vecajās sliedēs, bet neilgi pirms Ziemassvētkiem parādījās vēl viens izaugums. Veicot analīzes tika konstatēts, ka ķirurģiska iejaukšanās vairs nav iespējama. Visa dzīve sagriezās, biju ļoti sabijusies. Ārsts paziņoja, ka melanomas šūnas manā organismā ļoti strauji progresē, diemžēl man jāsaprot, ka vecumdienas nepiedzīvošu. Tajā brīdī man klāt bija meita, centos valdīt asaras, jo redzēju, ka arī viņa valdās, lai es neraudātu. Tas bija smagākais brīdis manā mūžā, apzināties, ka tas ir viss...”, atklāj Ineta.

Ārstu konsīlijs nozīmēja ārstēšanos ar medikamentu Keytruda. “Tas bija cerīgi, līdz uzzināju cik šīs zāles maksā. Sapratu, ka nav manos un bērnu spēkos ne tuvu tādu summu savākt, pat vienai reizei nevaram savākt. Sākumā teicu - nē, dzīvošu cik vēl atlicis. Taču esot kopā ar ģimeni sapratu – es gribu dzīvot! Gribu auklēt savus mazbērnus! Tajā brīdī sapratu, lai cik arī grūti nebūtu, ir jālūdz līdzcilvēku palīdzība. Man tas nav ierasti, jo visu dzīvi ar visu esmu pati tikusi galā. Neesam no turīgajiem, vīram nebija patstāvīgs darbs, taču kaut kā bērnus pabarojām un izskolojām. Grūti bija saņemties lūgt palīdzību, bet bērni un tuvinieki iedrošināja! Ir dienas, kad ir slikti, tajos brīžos emocijas un bailes laužas uz āru, ir patiešām grūti. Liekas, ka viss tūlīt beigsies, bet spēku smeļos Bībelē un ,protams, savos bērnos. Novērtēju, ka viņi mani atbalsta un iedrošina dzīvot. Tāpēc lūdzu līdzcilvēku palīdzību, palīdziet man dzīvot un būt kopā ar saviem bērniem, būt kopā ar viņiem svarīgākajos dzīves notikumos!”, stāsta Ineta.

Inetai nozīmēto zāļu kurss maksā 109 280.34 eiro, 14 228.72 eiro līdzfinansē valsts, taču 95 051.62 eiro Ineta lūdz ziedojumos. Ik pēc 3 nedēļām zāļu iegādei nepieciešami 5280.66 eiro.

Palīdzēsim Inetai!

PROJEKTS NOSLĒGTS!


Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums