Informācija par biedrības „ Stūrakmens” projektu „ Nāc draugu pulkā!” Nr.508887–EFC–1–2010–1–LV–EFC–NTT

iesūtīts: 2010.09.01 10:02

EIROPAS KOMISIJA

Eiropas Komisijas Izglītības, audiovizuālās mākslas un kultūras ģenerāldirekcijas

 Programma Eiropa Pilsoņiem
1. pasākuma 2. apakšpasākums

Sadraudzības pilsētu tīklojums

Projekta kopējais ieviešanas laiks: 01.06.2010. - 30.12.2010.

3.EU children and youngsters' days 3.1 Creative days camp for children

Radošās dienas „Satikšanās Nometņu salā”

Praktiska darbošanās un radoša pieeja ir labākie skolotāji dzīves skolā.(Ē.Tēlmanis)

No 25.- 29. augustam Praulienas pagasta „Nometņu salā” Latvijas un Lietuvas jauniešiem bija jauka iespēja tuvāk iepazīties un piedzīvot 5 brīnišķīgas kopā būšanas dienas.

Radošās dienas tika plānotas pēc starptautiskās jauniešu pašaudzināšanas programmas „Award” pamatprincipiem – apgūt jaunas prasmes - dodot iespēju savstarpēji sadarbojoties bērni tuvinājās mākslas pasaulei, pilnveidot savas fiziskās spējas – caur sportiskām aktivitātēm jaunieši mācījās darboties grupā un priecāties par saviem un citu sportiskajiem sasniegumiem, veikt labo darbu – priecāties, ka Tava darba rezultātā kāda vieta paliek tīrāka un sakoptāka,un piedalīties ekspedīcijā jeb nometnes laikā –naktstrasītē.

25. augusta pusdienas laikā jaunieši satikās Madonas novada pašvaldībā, kur viņus uzrunāja Madonas pilsētas pārvaldnieks Guntis Ķeveris un projekta „Nāc draugu pulkā!” vadītāja Vivita Vecozola.

Pēcpusdienā visi devāmies uz Nometņu salu, lai iekārtotos un tuvāk iepazītu viens otru –spēlējot dažādas komandu saliedēšanas spēles, kuras vadīja Sanda un Nadja. Vakarā, sīkam lietutiņam sijājot, notika delegāciju prezentācijas, grupu priekšnesumi un radošo dienu dalībnieki uzzināja, kuram šajās dienās būs slepenais draudziņš, kurš klusām, nemanot iepriecinās savu draugu ar kādu vēstulīti vai konfekti.

26. augusta rītā , pēc jautrās rīta rosmes, ko vadīja paši jaunieši, pie mums ciemojās radošo darbnīcu vadītājas Kariīna Ravinska un Danute Vēze un jauniešiem bija iespēja veidot papīra dāvanu maisiņus un skaistus vēdeklīšus – no floristikas materiāliem.

Pēcpusdienā kopīgi veicām labo darbu, grupās strādājot pie vētras sagāzto zaru un koku kraušanas kaudzēs. Pēc tam kopā ar skolotāju Ēriku Pomeri no sirds sportojām gan individuāli gan komandās. Bet vakarā tikāmies masku ballē, kur katra jauniešu grupa sniedza savus priekšnesumus un spēlējām kopīgas spēles un dziedājām latviešu un lietuviešu dziesmas.

27. augustā mūs gaidīja jaunas radošās darbnīcas, kopā ar Danuti Vēzi – „Landart” jeb māksla dabā un ar Daini Purenu – grafiti mākslas pamati. Jaunieši aizrāvās ne pa jokam!

Paldies radošo darbnīcu vadītājiem par neizsīkstošo enerģiju dodot iespēju uzzināt ko jaunu, līdz šim nebijušu un popularizēt šīs idejas tālāk!

Pēc pusdienām un nelielas atpūtas jaunieši pulcējās uz komandu sportiskajām spēlēm un tā bija lieliska iespēja pamanīt klusos, bet talantīgos sportistus.

Vakarā devāmies pie Madonas novada kultūras darbinieka Imanta Pulksteņa ģimenes un tur, pie ugunskura organizējām Talantu vakaru. Jaunieši rādīja ko prot - gan pa vienam, gan pāros, gan grupiņās. Un bija arī ko redzēt – dziesmas, instrumentālie priekšnesumi, vingrojumi, joki, tautiskās dejas un teātris. Talantu vakara noslēgumā jaunieši  spēlēja „Klimpas”, dziedāja kopā ar I.Pulksteni.

Naktī Nometņu salā atgriezties nebija nemaz tik viegli, jo bija grupās , pa tumsu, izmantojot tikai vienu lāpu, bija  jādodas īpašajā ekspedīcijā jeb nakts trasītē ar uzdevumiem. Komandas lieliski tika galā ar uzdevumiem un nometnes vietā atgriezās sveiki, veseli un priecīgi!

28 .augusta rītā devāmies ekskursijā uz Liepkalniem, kur mūs gaidīja brauciens ar Vikingu laivu, interaktīva spēle „Pakalniešos” (kopā ar I.Mailīti) un koncerts Kalsnavas pagasta „Bērnu un ziedu svētkos”. Vakarā atgriezāmies nometnes vietā noguruši, bet kā mājās.

Vēlā vakarā jauniešiem bija iespēja pašiem vadīt sev vakara pasākumu – ar spēlēm, atrakcijām un kopīgu tējas vakaru.

29. augustā, iekārtojām skaistas noslēguma izstādes, atcerējāmies radošo dienu notikumus, lai noslēguma pasākumā varētu tos parādīt viens otram un arī mūsu viesiem.

Noslēgumā mūs uzrunāja Vivita Vecozola, bet jaunieši rādīja skečiņus no radošajās dienās piedzīvotā. Bija gan prieks, gan mazliet skumji, ka piecas dienas, kurās katrs, kurš ieradās, mācījās uzzināt nezināmo, ieklausīties otrā, būt līdzās, sadraudzēties un palīdzēt viens otram, aizskrējušas nemanot.

Ceļamaizei un mīļām atmiņām katrs saņēma līdzi disku ar šo dienu fotogrāfijām.

Un jaunieši atvadoties vēlēja viens otram satikties atkal nākošgad.


 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums