PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Inese JAKOBI “LOGI… LOGI… LOGI…” izstādes atklāšana

iesūtīts: 2019.05.27 16:21
Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs no 8.jūnija būs apskatāma Madonas mākslinieces Ineses Jakobi personālizstāde “Logi…Logi…Logi…”.

Šajā personālizstādē šūtie tekstila darbi ir viņas personiskais un izteiktais skatījums - uz logu, logiem kā simbolu, un kā pamattēma mākslinieci ir saistījusi kopš 1983.gada. “Kas ir logs? Vai caurums, caur kuru pavērot, kas notiek ārā, vai ieskatīties, kā izskatās iekšā? Vai logs ir tikai fiziska detaļa? Kāda ir logu nozīme katra dzīvē? Caur kādu logu es skatos uz pasauli, caur kuru es ļauju ieskatīties citiem?” Māksliniecei logs ir kā metafora tiltam vai, tieši pretēji, robežai starp iekštelpu un āru, starp personību un sabiedrību. Šie novērojumi ir radušies staigājot caur pazīstamām un svešām pilsētām un ciemiem. Tīši vai netīši ielūkojoties logos, kuri ir kā spoguļi, mēs vērojam savu atspulgu, vai gluži pretēji, ieraugam, kas notiek iekšienē.

Tekstilmāksliniece par materiālu šīs izstādes tapšanā ir izmantojusi izbrāķētu rūpniecības produkciju un atgriezumus, un tiem ir jau sava vēsture un stāsts, kas piedos darbiem īpašu efektu. Vairakkārt būs redzami fragmenti no pazīstamiem un pirms tam ļoti iekārotiem, bet tagad vairs nederīgiem ražojumiem, kuri būs rūpīgi ar roku sarindoti kolāžās, iemiesojoties citā tēlā, laikā un emociju vilnī.

Māksliniece dzimusi 1949. gadā Rīgā. Pabeigusi Latvijas Mākslas Akadēmijas tekstilmākslas nodaļu 1975.gadā un ieguvusi Maģistra grādu vizuāli plastiskajā mākslā 2003.gadā. Latvijas Mākslinieku savienības biedre vairāk kā 40 gadus un tekstilmākslas asociācijas biedre. Savā darba pieredzē ir bijusi audēja Madonas Sadzīves pakalpojumu kombinātā,  pasniedzēja Madonas bērnu mākslas skolā un mākslas izstāžu organizatore Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā. Izstādēs piedalās kopš 1969.gada un ir piedalījusies vairāk kā 35 izstādēs un izstāžu ciklos.  Personālizstādes veido jau no 1982.g. Piedalījusies grupu izstādēs Latvijā, Norvēģijā, Somijā, Igaunijā, Zviedrijā, Dānijā, Lietuvā, Beļģijā, Francijā, Polijā, Itālijā. Piedalījusies starptautiskos simpozijos Somijā, Dānijā, Latvijā. Tekstilmākslinieces darbi glabājas vairākās kolekcijās: Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības Mākslas darbu kolekcijā, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā, privātkolekcijā Norvēģijā.

Lai logi Jums atklātu citu skatīju, aicinām uz izstādes atklāšanu 8.jūnijā plkst. 14:00, Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs, lielajās zālēs Skolas iela 10a. Izstāde  būs apskatāma līdz 22.jūlijam.


Informāciju sagatavoja: Elīna Krupko

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja

Mākslas nodaļas vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums