PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

MUZEJU NAKTS MADONAS NOVADPĒTNIECĪBAS UN MĀKSLAS MUZEJĀ

iesūtīts: 2019.05.03 14:52
18.maijs no plkst. 19.00 līdz plkst. 01.00 – Eiropas Muzeju nakts “Liels tas, kas nes lielu pienākumu” /Rainis/ Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs. Šajā Muzeju naktī, kuras kopējais nosaukums ir “Tālavas taurētājs”, Madonas muzejā runāsim par Madonas novada ievērojamām kultūras personībām – varoņiem, kuri ar savu entuziasmu un mīlestību pret darbu izskolojuši mums varenus mūziķus, māksliniekus, dejotājus, kultūras darba organizatorus, folkloras mīļotājus. Ar dažādām aktivitātēm, sarīkojumiem un ekspresizstādi atcerēsimies viņus un leposimies.

Šogad Muzeju nakts tēma Latvijā ir “Tālavas taurētājs”. Šis ir gads, kad atzīmējam Brīvības cīņu simtgadi, un šis ir īstais brīdis pieminēt gan karalauka varonību, gan novērtēt tos, kuru cīņas ierocis ir vārds un taure, spalva un ota. Katram laikam ir savi nepakļāvīgie – sava ceļa gājēji, kas idejas vārdā grauj mūrus un nesatricināmi nostājas pret straumi.

18.maijs ir arī Starptautiskā Muzeju diena, kas nozīmē, ka visu dienu, no plkst. 10.00 – 16.00  ieeja Madonas muzeja izstāžu zālēs būs bez maksas.

Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs šajā naktī aicina uz Muzeju nakti ar nosaukumu "Liels tas, kas nes lielu pienākumu" /Rainis/. Madonas novads ir bagāts ar saviem kultūras dzīves varoņiem, kuri Madonas un novada vārdu nesuši ārpus novada, kā arī ārpus Latvijas robežām. Tādēļ mēs šajā Muzeju naktī stāstīsim, runāsim, leposimies ar kultūras un muzeju dzīves varoņiem Madonas novadā.

Mūsu kultūras varoņi katrs savā kultūras vai izglītības laukā atstājuši nenovērtējamu ieguldījumu: Artis Kumsārs un folkloras krāšana un tradīcijas un Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skola, Jānis Norvilis, Roberts Zuika, Haralds Mednis devuši ieguldījumu novada koru tradīcijās, Dzidra Rubene un Andris Ezeriņš izskolojuši dejotājus, kuri tagad dejas mākslu māca jaunākajai paaudzei, Jānis Simsons un Jāņa Simsona Madonas mākslas skola,  Elza Rudenāja – Madonas muzeja pirmā vadītāja u.t.t.

Atbilstoši šo personību vērtībām un atstātajam kultūras mantojumam esam izveidojuši Muzeju nakts programma Muzeja izstāžu zālēs un tās īstenošanā iesaistīties mūsu draugi un sadarbības partneri: Madonas Pilsētas kultūras nama bērnu deju kolektīvs “Pipariņi” (vad. Gunta Beķere) un jauktais koris "Mantojums" (vad. Ināra Stepāne) ar viesiem no Igaunijas, kori "Paula", vidējās paaudzes deju kolektīvs “Kalnagravas” (vad. Jeļena Rudzīte), Saksofonistu kvarteta jaunieši, Kusas multifunkcionālā centra "1.stāvs" un Madonas pilsētas aktīvie un sportiskie jaunieši, tāpat mūsu tuvākie kaimiņi – Madonas novada bibliotēka.  Visas nakts garumā būs iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs un radošās darbnīcās gan lieliem, gan maziem.

Etnogrāfijas un sadzīves priekšmetu krātuvē Sarkaņos godā tiks celts viena no galvenajām latviskajām vērtībām – maize, tādēļ par nakts aktivitāšu nosaukumu esam izvēlējušies tautas sakāmvārdu: "Kāda maize, tāds spēks."

Sarkaņos runāsim par maizīti, mūsu varoņi spēka un enerģijas avotu, piedaloties dažādās aktivitātēs un radošajās darbnīcas.

Ar Muzeju nakts programmu aicinām iepazīties zemāk pievienotajos publicitātes attēlos, kā arī Madonas muzeja mājas lapā www.madonasmuzejs.lv un sociālajā tīklā www.facebook.com/muzejsmadona

Uz tikšanos Muzeju nakts noslēpumos un aktivitātēs!

Informāciju iesūtīja: Zane Grīnvalde, Madonas novadpētniecības muzeja izglītojošā darba nodaļas vadītāja

Ievietoja: Daiga Iraida, Kultūras nodaļa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums