PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Ļaudonas pagasta svētki

iesūtīts: 2018.07.26 13:06
Ļaudonas pagasta svētki jau pavisam drīz ieskandinās pēdējo vasaras mēnesi, lai priecētu ļaudoniešus un pagasta viesus! Aktivitātes visas dienas garumā - lieliem un maziem. Radīsim svētkus! Svinēsim!

Sekojiet informācijai un uzziniet katras aktivitātes plašāku info:

Pulksten 05:30 Madonas novada Ļaudonas pagasta atklātais čempionāts makšķerēšanā ar pludiņmakšķeri (Aiviekste)
Sacensības tiek organizētas, lai popularizētu makšķerēšanas sportu, kā veselīgu un aktīvu sporta veidu un, lai noteiktu labākos sportistus šajā makšķerēšanas disciplīnā. Dalībnieku pulcēšanās un reģistrēšanās no plkst. 05:00 līdz 05.30, sacensību sākums plkst. 05:30. Sacensību ilgums 4 stundas (5:30 - 9:30). Sacensības notiek gan individuāli - vīriešu, sieviešu un jauniešu grupā (līdz 16 gadu vecumam), gan komandu cīņā. Komandas sastāvs 3 cilvēki - vīrietis, sieviete,- divi pieaugušie - jaunietis līdz 16 gadu vecumam vai vīrietis - pieaugušais - un 2 jaunieši līdz 16 gadu vecumam. Sacensību nolikums pieejams www.laudona.lv
Pulksten 09:30 ikviens aicināts vērot azartisko lomu svēršanu un apbalvošanu.

Pulksten 07:30 - 09:00 ļaudoniešu modināšana „Rikšiem, bērīt!” (cauri visai Ļaudonai)
Kāda būs šī gada ļaudoniešu modināšana? Jāklausās, jāskatās un tad jau garām nepalaidīs - jo skats būs gana neierasts mūsdienu Ļaudonai. Ļaudoniešu modināšanas maršruts vedīs pa šādām ielām: Dzirnavu iela, Aiviekstes iela, Aiviekstes tilts, Upes iela, Brīvības iela, Liepu iela, Miera iela, Avotu iela.

Pulksten 10:00 - 11:00 Virves vilkšanas sacensības un komandu aktivitāte „Caurā muca” (Aiviekstes tilts)

Kā ik gadu uz Aiviekstes tilta aicināti pulcēties Ļaudonas abu krastu iedzīvotāji - lai mērotos spēkiem virves vilkšanas sacensībās. Pagājušo gad spēki bija tik lieli, ka virve tika pārrauta. Šogad esam sarūpējuši jaunu virvi, kas noteikti izturēs lielo vilcējspēku. Pie Aiviekstes tilta norisināsies arī komandu aktivitāte „Caurā muca” - tā gādās par adrenalīnu un jautrību gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Pulksten 11:00 Pludmales volejbola turnīrs III posms (estrādes pludmales volejbola laukums)
Pludmales volejbola noslēdzošais - 3.posms, estrādes pludmales volejbola laukumā. Dalībnieku reģistrācija no plkst.10:40, dalības maksa 4.00 EUR. Pludmales volejbola turnīrus atbalsta SIA „Ausmupe”, SIA „Burkānciems”.

Pulksten 11:00 - 13:00 Komandu spēle „Es mīlu Tevi, Ļaudona!” (estrāde)
Ļaudonieši un pagasta viesi aicināti izspēlēt atjautīgu, interesantu un jautru spēli par un ap Ļaudonu un Madonas novadu. Komandā 4 dalībnieki.

Pulksten 11:00 - 15:00 Amatnieku un mājražotāju tirdziņš (estrāde)
Estrādē pulcēsies amatnieki un mājražotāji - lai svētku apmeklētājus iepriecinātu ar skaistumlietām un iepriecinātu garšas kārpiņas. Šobrīd zināmie tirgotāji: „Zelta sproga” - aitas vilnas izstrādājumi; „55 Mārītes” - augu tējas; „Millu” - mūsdienīgi apģērbi un aksesuāri; Agris Sāra gleznas; „Arisol” - mākslīgo ziedu galvas rotas; „Papper party” - papīra ielūgumu, apsveikumi, naudas lādītes; Sanitas Briedes kūpinājumi; Andra Stafecka medus; „Cesvaines brūzis” un cukurvate.
Tirdziņam vēl iespējams pieteikties līdz 1.augustam.

Pulksten 11:00 - 15:00 Piepūšamās atrakcijas bērniem, mucu vilcieniņš, izjādes ar zirgiem (estrāde)
Estrādes teritorijā arī aktivitātes bērniem - piepūšamās atrakcijas, vizināšanās mucu vilcieniņā un pastaiga zirga mugurā pa parku (izjāde maksas).

Pulksten 13:00 Konkursa „Kūka Ļaudonai 2018” degustācija (estrāde)
Gardākā aktivitāte - kūku degustācija, lai noteiktu skaistāk noformēto kūku un titula „Ļaudonas kūku meistars 2018” ieguvēju. Vērtētāji būs paši pasākuma apmeklētāji, kūku autori būs anonīmi un taps zināmi vien vakara apbalvošanā. Šāds konkurss Ļaudonā pirmo reizi norisinājās 2017.gadā, pulcējot Ļaudonas aktīvākās kūku cepējus un plašu degustētāju pulku.

Pulksten 16:00 „Vecās skolas logu stāsts” (A.Eglīša Ļaudonas vidusskolas rožu parks)
A.Eglīša Ļaudonas vidusskolas rožu parkā notiks mākslas projekta atklāšana. Pēc ļaudonieties Baibas Kramas iniciatīvas, mērķtiecīgas darbošanās un ļaudoniešu atbalsta - jaunu elpu ir ieguvusi Ļaudonas vecā skola. Skolas logus rotā skaisti mākslas darbi, bet virs centrālās ieejas lepni slejas mūsu novadnieka A.Eglīša dzejas rindas „Es vienmēr esmu vēlējies būt mājās...” Šajā pasākumā būs iespēja aplūkot izstādi - šī projekta tapšanas gaitu un, protams, pateicības vārdi iesaistītajām personām, muzikāli priekšnesumi.

No pulksten 11:00 Vides objekta „Mana sirds ir Latvija” veidošana (visās svētku norises vietās)
Ļaudonas pagastā ir deklarētas 1319 personas. Aiz šīm personām ir sirdis - kāda tikko uzsākusi savu dzīves ceļu, kāda piepildīta ar daudzu gadu garumā uzkrāto dzīves pieredzi... Katrai no 1319 sirdīm Ļaudonā ir savs stāsts, sava sajūta par Latviju, par mājām.
Ļaudonas pagasta svētkos esiet aicināti atstāt savu sirds nospiedumu - lai valsts svētku mēnesī taptu unikāls vides objekts, kas simbolizēs Ļaudonas 1319 sirdis.
Ļaudoniešiem būs iespēja ierakstīt sirdī savu, savu bērnu, savu vecvecāku vai ārzemēs dzīvojošo tuvinieku vārdus, kuri nevar personīgi ierasties.

Pulksten 19:00 Apbalvošana (estrāde)
Estrādē norisināsies dienas aktivitāšu veiksmīgāko apbalvošana - uzzināsim pludmales volejbola čempionus un atklāsim kūku cepējas un degustācijas rezultātus.

Pulksten 20:00 Baltinavas amatierteātra „Palādas” izrādes „Antons i’Anne” 9.daļa „Antons i’saime” (estrāde)
Skatītājus priecēs iemīļotie tēli - Antons un Anne ar savu saimi, lai smīdinātu un atrādītu pašu jaunāko - 9.izrādes daļu.

Pulksten 22:00 - 03:00 Balle kopā ar muzikālo apvienību „5 Jāņi” (estrāde)
Mūziķu grupa no Aizkraukles. Projekts "5 Jāņi" radies 2017.gada nogalē, kaut gan tā dalībnieki ir pazīstami jau neskaitāmus gadus, kopā dažādos sastāvos ne vienu vien pudu sāls apēduši un nu ir gatavi priecēt citus ar savām radoši-muzikālajām ēverģēlībām! Grupa gādās par jautrību visas nakts garumā - ar populārākajām un tautā iemīļotām dziesmām, aktivitātēm, iesaistot publiku.

Ļaudonas pagastā 4.augustā no pulksten 05:00 līdz 5.augusta pulksten 03:00.
Gaidīsim ļaudoniešus un mūsu pagasta viesus un draugus! Uz tikšanos Ļaudonas pagasta svētkos!
Pateicoties Ļaudonas pagasta labvēlībai - visās svētku norisēs ieejas bezmaksas.

Informāciju iesūtīja: Ļaudonas kultūras nama vadītāja Signe Prušakeviča.
Mob.tālr.: 00 371 26590186.

Rediģēts: 26.07.2018..

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums