PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Mūs sagaida interaktīvs, izglītojošs muzikāls piedzīvojums un skaņas meistarklase!

iesūtīts: 2018.05.09 19:05
16. un 17.maijā Rīgā un Madonā ar interaktīvu un izglītojošu koncertu-izrādi bērniem un jauniešiem “Bezgalīgais Labirints” viesosies jaunais, talantīgais komponists un filmu mūzikas autors no Dānijas Matiass Mesens Munks. Madonā Matiass novadīs arī meistarklasi “Skaņas dizains - ar skaņu izstāstīts kino stāsts”, kura būs saistoša visu vecumu interesentiem.



17.maijā Madonas pilsētas kultūras namā
izrāde paredzēta pulksten 13:00, bet pulksten 14:30 izrādes autors Matiass Mesens Munks novadīs aptuveni divu stundu meistarklasi “Skaņas dizains - ar skaņu izstāstīts kino stāsts”, kurā iepazīstinās ar skaņu režijas pamatiem un kopīgi, izmantojot gan mūziku, gan skaņu efektus, izveidos skaņu celiņu animācijas filmai.

“Bezgalīgais Labirints”
ir elpu aizraujošs, interaktīvs muzikāls piedzīvojums bērniem un viņu vecākiem, kā arī jauniešiem, kurā galveno varoņu stāstu izspēlē stīgu ansamblis un taustiņinstrumenti. Milzis, Punduris, Elfs un drošsirdīgais Filharmonijas Princis ir nonākuši Minormažora mežā, kuru savā varā tur ļaunais Trollis. No šī meža ir grūti izkļūt, ir vajadzīga drosme un ass prāts, un skatītāju palīdzība lieti noderēs, jo tieši skatītāji būs tie, kas nolems, kā galvenie varoņi rīkosies katrā no situācijām un tādā veidā palīdzēs tiem atrast ceļu laukā no apburtā Labirinta.
 
Izrādes autors un arī Stāstnieka lomas atveidotājs izrādē ir talantīgais dāņu komponists Matiass Mesens Munks (Mathias Madsen Munch, 1986). Kopenhāgenas universitātē viņš apguvis mūzikas zinātni un psiholoģiju. Vēlāk papildinājis zināšanas kino mūzikas komponēšanā, un visbeidozt Orhūsas Universitātē Dānijā ieguvis maģistra grādu pedagoģiskajā psiholoģijā. Viņš ir izloljis vairākus muzikālus projektus, kuros bijis ne vien muzikālā materiāla, bet arī teksta, scenārija un aranžijas autors, kā arī sakomponējis mūziku nominētajai animācijas īsfilmai “Mana plastikas zvērnīca” (My Plastic Menagerie).

Balstoties uz iegūtajām zināšanām pedagoģijā un mūzikā, šo izrādi vedojot autors ir izvirzījis divus mērķus: pirmkārt, iemācīt bērniem to, cik dažādi ir stīgu instrumenti un cik plašas to iespējas, kā mainās skanējums, atkarībā no spēlēšanas tehnikas, kā arī parādīt instumentu izmantošanas daudzveidību - piemēram, lociņš var ļoti labi kalpot par zobenu utml. Otrkārt, parādīt bērniem cik svarīgi ir mācēt pieņemt lēmumus un izdarīt pareizās izvēles. Piemēram, izrādes noslēgumā skatītājiem (bērniem) būs jāizlemj, vai un kas Princim un Elfam ir jāziedo draudzības vārdā. Varbūt nedaudz provokatīva, bet, autoraprāt, bērniem ļoti nepieciešamas prasmes apgūšana - saprast, ka ikvienam lēmumam, kurus tie pieņem, būs konkrētas sekas.



Izrādē-koncertā piedalās:
STĀSTNIEKS: Matiass Mesens Munks, taustiņi (Mathias Madsen Munch);
ELFS: Paulīne Hogstranda, vijole (Pauline Hogstrand);
PRINCIS: Jons Samuēls Lundstrēms, alts (Jon Samuel Lundström);
PUNDURIS: Nikole Hogstranda, čells (Nicole Hogstrand);
MILZIS: Olivers Lunns Stāls, kontrabass (Oliver Lunn Stahl).
Skaņu režisors: Kristinas Vulfs (Christian Wulff).



Izrāde-koncerts tapis pateicoties “DR Musikariet” (Dānijas Nacionālās Radio un Televīzijas bērnu un jauniešu izglītības programma).

Pasākumus organizē Dānijas Kultūras institūts Igaunijā, Latvijā un Lietuvā un tas ir viens no pasākumiem, kas iekļauts Dānijas Kultūras programmā par godu Latvijas simtgadei.

Pasākumus atbalsta Dānijas Kultūras ministrija, Dānijas Karalistes vēstniecība Rīgā, Kultūras pils "Ziemeļblāzma", Madonas novada pašvaldība un Madonas pilsētas kultūras nams.

Madonas pilsētas kultūras namā 17.maijā
pulksten 13:00
interaktīvs un izglītojošs koncerts-izrāde bērniem un jauniešiem “Bezgalīgais Labirints”;
‌pulksten 14:30
meistarklase “Skaņas dizains - ar skaņu izstāstīts kino stāsts”.
‌Ieeja pasākumos bez maksas.

Informāciju sagatavoja un iesūtīja: Dānijas Kultūras institūts Igaunijā, Latvijā un Lietuvā projektu koordinatore Ilva Sinkēviča.
Tālr.: 67288221.
E-pasts: dki@dki.lv

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums