PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

“Madonas dāmas” atzīmē 20 gadus

iesūtīts: 2017.11.27 12:28
Pirms 20 gadiem Madonā nodibinājās pirmais senioru kustību kolektīvs, kuru iniciatore bija Laimdota Andersone, kas iepazinās ar šādu virzienu un apguva starptautisko deju repertuāru Vācijā seminārā. Pats galvenais šajās dejās - kustību prieks mūzikā, atraisītība un kopdarbošanās. Šis repertuārs tiek horeogrāfēts uz dažādu tautu deju soļiem, lai to varētu izpildīt ikviens arī neprofesionāls dejotājs, kad gadu nasta augumam un kājām nozagusi zināmu vingrumu. “Madonas dāmas” gan nespēja samierināties ar vienkāršu padejošanu, bet alka piedzīvot skatuves lampu drudzi, kas uzliek zināmu pienākumu, lai šie deju priekšnesumi būtu jau citā līmenī.

Mainoties Laimdotas Andresones dzīvesvietai un darbiem, kolektīva vadību vēlāk pārņēm Valentīna Zepa, kura arī bijusi pie šī kolektīva dibināšanas. Ar savu nerimtību un izdomu šo kolektīvu uzturējusi vairākus gadus un vadības grožus uzticējusi nu jau meitai Maijai Rijniecei.

Gadu gaitā apgūts starptautisko senioru deju repertuārs, kā arī dažādi latviešu tautas deju iestudējumi. Meklēti savi deju ceļi un horeogrāfijas, lai allaž būtu kāds patīkams pārsteigums skatītājam. Un visur mūsu “Madonas dāmu” sievišķība, elegance un šarms guvis ovācijas un aplausus. Šo gadu laikā izcīnītas 1. vietas par oriģināldejām, kā arī par kvalitatīviem un interesantiem priekšnesumiem.

Šo gadu laikā tapušas vairākas tērpu kolekcijas. Ļoti bagātīgs koncertu viesturneju laiks bija, kad veidojās programma ar vīru vokālo ansambli Artūra Grandāna vadībā. Izbraukāta visa Latvija un pabūts Vācijā, Lietuvā, Igaunijā.

Šoreiz koncertā viesosies draugi - senioru deju grupas “Kamenes” (vadītāja Marika Šķēle) un “Varbūt” (vadītāja Antra Grinberga), “Atvasara” (vadītāja Maija Rijniece), vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Saikavieši” (vadītāja Jolanta Anusāne) un jaunā ielu vingrotāju grupa “Barx” (vadītājs Mārtiņš Smilga).
‌‌
‌Madonas pilsētas kultūras namā 3.decembrī pulksten 14:00.
‌Ieeja pasākumā bez maksas.



Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītāja Ināra Cakule.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums