Aronas pagastā atvērsies "Gadsimta durvis"

iesūtīts: 2019.09.16 12:22
Biedrība “ARONAS PĪLĀDZIS” sadarbībā ar MC “1.stāvs”, sākusi Madonas novada pašvaldības NVO projekta “Gadsimta durvis” realizēšanu. Šajā rudenī “Gadsimta durvis” tiks vērtas Aronas pagastā ar mērķi veicināt iedzīvotāju pilsonisko aktivitāti, piedaloties pasākumu cikla plānošanā un realizēšanā, izzinot Aronas pagasta dzīvi dažādos laika posmos.

Uz katru no pasākumiem notiks simboliska ieeja caur durvīm, kuras simboliski visus aizvedīs uz konkrētu laika posmu – pirmais jau trešdien, 18.septembrī Zalgauskas muižā, kurā varēs baudīt muižas garšu un sajūtas.

Nākošā aktivitāte, Miķeļdienas gadatirgū piektdien, 27.septembrī – būs gan Miķeļu izdarības, gan brīvdabas kino seanss – paņemiet līdzi sev ērtu sēžamo un siltu apģērbu (ja slikti laikapstākļi - kino skatīsimies Kusas sporta zālē).

Piektdien, 11.oktobrī brauciens uz Tirzu, kur plānota viesošanās kādreizējā kolhoza dispečeru telpā, pēc tam saimniece Silvija “Lielajos Kupros” sagaidīs ar “Viesienas klučkām” – uz šo pasākumu visi aicināti ierasties padomju laika tērpos un aksesuāros.

Pirmdien, 11. novembrī pēc Lāpu gājiena, ko organizēs Kusas pamatskola, atmiņu stāstu vakars par Atmodas laiku MC “1.stāvs” telpās. Īpaši aicinām tos, kuri barikāžu laikā devās uz Rīgu, kuri aktīvi darbojās Tautas frontē, kuri gaidīja savējos mājās no dežūrām galvaspilsētā, kuri iesaistījās akcijā “Baltijas ceļš”. Šajā laikā MC “1.stāvs” būs aplūkojamas 2 ceļojošās izstādes no Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja krājumiem – “Vai viegli būt jaunam?” un “Latvijas Tautas frontes Madonas rajona nodaļai 30”.

Sestdien, 30.novembrī Lauteres kultūras namā aizvērsies “Gadsimta durvis”. Projekta simbols – DURVIS – atvērsies tagadnē, kas parādīs, kādi esam šodien, kā veidojam savu dzīvi savā pagastā, kā ceļam godā to, kas ir vērtīgs un īpašs Aronas pagastā. Aicinām atsaukties mūsu pagasta kūku un kūciņu cepējas, lai varētu noorganizēt pirmo “Kūku čempionātu”

Protams, katrā tikšanās reizē būs vēl šis tas, bet tas lai paliek kā pārsteigums – tiekamies “Gadsimta durvju” vēršanas pasākumos Aronas pagastā!


MC “1.stāvs” vadītāja Iveta Kaparkalēja

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums