.

Aizvadīta Strukturētā dialoga konference Madonā

iesūtīts: 2018.02.22 15:55
Pagājušās nedēļas izskaņā, 15.-16. februārī, Madonas novadā - Latvijas Jauniešu galvaspilsētā 2018 - notika Latvijas Jaunatnes padomes rīkotā Strukturētā dialoga VI cikla Nacionālā konference "Jaunieši Eiropā: Kas tālāk?"

Uz konferenci no visas Latvijas bija ieradušies vairāk nekā 70 dalībnieki, kurus ar uzrunu sveica Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs, aicinot jauniešus iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesos un nebaidīties debatēt par sev svarīgiem jautājumiem.

Konferences atklāšanā vārds tika dots arī Kalsnavas jauniešu iniciatīvu centra "UP's" vadītājam un Madonas novada domes deputātam Gatim Teilim, kurš teica: "Prieks, ka jauniešus interesē Eiropas Jaunatnes politika un jaunieši ir gatavi dalīties ar ieteikumiem un rekomendācijām. Mēs, Madonas novada jaunatnes darbinieki, visa jauniešu galvaspilsētas darba grupa, esam patiesi pateicīgi par atrasto laiku būt šeit, kā arī nemitīgi strādājam, lai šis gads būtu piepildīts ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem." Runas izskaņā G.Teilis dalījās ar citātu "Jo vairāk esam, jo vairāk spējam. Tikai kopā mums viss izdosies!".

Kā ierasts, atklāšanā runu teica Latvijas Jaunatnes padomes prezidents un Strukturētā dialoga Latvijas nacionālās darba grupas vadītājs Emīls Anškens: "Patiešām liels prieks būt Madonā, un it īpaši liels prieks, ka jau trešo gadu varam apceļot Latviju un izvest nacionāla mēroga pasākumus ārpus Rīgas. Šī konference ir iespēja izteikt savu viedokli, un izlemt, kādu Eiropu gribam. Eiropa sākas ar katru no mums, mēs esam Eiropas pilsoņi un mums pašiem ir jālemj, kā gribam dzīvot savā pašvaldībā, valstī un Eiropā."

Pirmā konferences diena aizritēja darba grupās, kuru galvenais uzdevums - iepazīties ar Eiropas Savienības izvirzītajiem jautājumiem dažādās ar jauniešiem saistītās tēmās un sniegt rekomendācijas šo problēmjautājumu risināšanā. Konferences dalībniekiem bija iespēja izvēlēties kādu no trīs darba grupām: "Esi gatavs nākotnei: izglītība un attīstība"; "Līdzīgas iespējas visiem: izaicinājumi un nepieciešamais atbalsts"; "Kādu veidosim nākotnes Eiropu?", tādējādi katram jaunietim sniedzot iespēju iesaistīties tieši viņam aktuālās tēmas diskusijās.

Dienas izskaņā konferences dalībnieki iemēģināja roku improvizācijas teātrī, uzzināja aktuālo informāciju par pasākumiem un norisēm Madonas novadā 2018. gadā, kā arī pārbaudīja zināšanas īpaši sagatavotā viktorīnā.

Konferences otrā diena pilnībā tika veltīta iepriekšējā dienā sagatavoto 23 rekomendāciju apspriešanai. Konferences dalībnieki aktīvi iesaistījās diskusijās, tādējādi no jauna pierādot, ka jauniešiem rūp, kas notiek Latvijā un Eiropā.

Atgādinām, ka jauniešiem, kuriem nebija iespēja apmeklēt konferenci līdz 22.02. ir iespējams izteikt savu viedokli par konferencē apspriestajiem jautājumiem, piedaloties tiešsaistes aptaujā MailScanner has detected a possible fraud attempt from ".." claiming to beej.uz/SpeakUp.

Visas konferencē izveidotās rekomendācijas kopā ar vietējo konsultāciju rezultātiem tiks iekļautas nacionālajā ziņojumā, kas kopā ar citu valstu ziņojumiem kalpos par pamatu Eiropas rekomendāciju izstrādei.

Kaut arī ir izdarīts milzīgs darbs Strukturētā dialoga VI ciklā, priekšā vēl daudz svarīgu notikumu. Starp tiem pirmā minama Eiropas Jaunatnes konference Sofijā, Bulgārijā, aprīļa vidū, pēc kuras sekos Eiropas rekomendāciju izvērtēšanas diskusijas Latvijā.

Aktuālā informācija par Strukturētā dialoga norisēm pieejama Latvijas Jaunatnes padomes mājas lapā http://ljp.lv/strukturetais-dialogs

Papildu informācija: Marija Vlasenko, Strukturētā dialoga projekta vadītāja marija.vlasenko@ljp.lv, 26069729.

Latvijas Jaunatnes padome

mediji@ljp.lv

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums