Programma “Latvijas skolas soma” Madonā

iesūtīts: 2019.09.26 10:19
Jau otro sezonu Latvijas skolu bērni un jaunieši papildus mācību darbam var baudīt Latvijas kultūru un mākslu klātienē, pateicoties iniciatīvas “Latvijas skolas soma” finansējumam.








Šī programma veiksmīgi darbojas arī Madonas pašvaldībā. Tās mērķis ir, sākot ar 2018. gada septembri, nodrošināt katram mūsu valsts skolēnam iespēju vismaz vienu reizi mācību semestra laikā apmeklēt norises, kas saistītas ar mācību un audzināšanas darba saturu un dod iespēju klātienē iepazīt Latviju mākslas un kultūras norisēs (skatuves mākslā, mūzikā, vizuālajā mākslā, literatūrā, dejā, arhitektūrā, dizainā un kino), tai skaitā izzināt Latvijas valstiskuma attīstības un saglabāšanas liecības, Latvijas kultūrainavu, kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes, vēsturisko mantojumu un radošās industrijas. 

2019.gads Latvijas simtgades svētku kontekstā tiek svinēts kā varonības un varoņu gads, laiks, kad atceramies Brīvības cīņas, tāpēc, jau no pavasara mūsu skolēni ir apmeklējuši brīvības cīņu vietas, iepazinušies un izspēlējuši cīņu gaitu, iejutušies Latvijas aizstāvju lomā, cīnoties, sacenšoties un baudot karstu tēju pie ugunskura. Plaši apmeklēti arī dažādi kultūras un mākslas pasākumi – gan teātra izrādes un operas, gan izstādes un koncerti. Lai mazinātu izdevumus, kas paredzēti transportam, vairākas izrādes tika atvestas arī uz Madonu – skolēni varēja baudīt “Staburaga bērnus” Valmieras drāmas teātra izpildījumā, Latvijas simfoniskā orķestra izrādi “Zenīts”, Latvijas leļļu teātra izrādi “Naksitrallīši” un izrādi jauniešiem “Pavasaris” teātra grupas “Kvadrifrons” sniegumā. Foto mirkļus un atsauksmes par piedzīvoto var atrast Madonas novada mājaslapā izglītības projektu sadaļā.

Šim mācību pusgadam piešķirtais finansējums Madonas pašvaldības skolām ir 15 932 eiro, kas tiks sadalīts atbilstoši skolēnu skaitam skolā. Skola, sadarbojoties ar bērniem un vecākiem, ir tiesīga lemt, kurp doties un kādus pasākumus apmeklēt – braukt uz kādu tālāku mērķi vai izmantot tepat Madonā pieejamos piedāvājumus. Mums izveidojusies cieša sadarbība ar Madonas novadpētniecības un mākslas muzeju, Madonas kinoteātri un kultūras namu. Sadarbībā ar Madonas novada bibliotēku novembrī tiek plānots Lāčplēša dienas pasākums “Simtgades stāsti un dziesmas” ar autori Daci Judinu un komponistu, dzejnieku Arturu Nīmani.

“Latvijas skolas somai” jau ir piešķirts budžets līdz 2021. gada decembrim, bet projekta vadītāji tic, ka šo iniciatīvu izdosies turpināt arī pēc tam. Uz sadarbību! Un lai daudz brīnišķīgu mirkļu skolēniem kopā ar “Skolas somu”!


Informāciju sagatavoja: Dace Sināte

Madonas novada pašvaldības

“Latvijas skolas somas” koordinatore

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums