Galerijas » Arta diena

2.augustā bija Arta Kumsāra, folklorista, mūziķa, pedagoga, politiķa, sabiedriskā darbinieka dzimšanas diena. Šogad tā būtu bijusi 77. Jau labu laiku Kumsāru ģimenes un Praulienas pagasta kultūras darba organizatores Sarmītes Lazdiņas prātos rosījās doma par īpaša pasākuma - veltīta Artim Kumsāram - organizēšanu un iedibināšanu turpmāk. Labvēlīgu apstākļu sakritības rezultātā doma pārtapa par realitāti un 2.augustā notika pirmais pasākums no cikla "ARTA DIENA".
Pirmais pasākums veltīts tēmai "Artis Kumsārs un tautas dziesma".
Pasākums sākās pie Kumsāru dzimtas mājām Praulienas pagasta „Skubi”, kur bija iespēja skatīt Kārļa Kumsāra video sižetus un izstādi par pasākuma tēmu. Klausīties kokļu koncertu, mieloties ar īpašo Arta putru. Kopā ar folkloras kopu „Vērtumnieki” apgūt rotaļas u.c.
Pasākuma turpinājumā Skubu Jāņkalniņā norisinājās koncerts "Artis Kumsārs un tautas dziesma".
Viena no pasākumu organizatoru, biedrības “Ritentiņš”, iecerēm, kas sakrīt arī ar Kumsāru ģimenes domām - iepazīstināt pasākuma apmeklētājus ar ieceri veidot jaunu vides objektu - “Akmens dārzu” ar Arta citātiem. To ieplānots izveidot Arta stādītajā ozolu birzī ceļā uz “Skubu” mājām.


© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums