Pasākumi un radošas aktivitātes Madonas muzejā Latvijas valsts svētku mēnesī

iesūtīts: 2019.11.06 16:02
Novembrī – patriotu mēnesī – uz aktivitātēm un pasākumiem aicina Madonas muzejs.

Visu novembra mēnesi ielūkojies un izpēti Latvijas Kara muzeja ceļojošo izstādi “Glabātāji”, kas vēsta par muzeja krājuma sargiem, muzeja darbiniekiem, kuri ik dienas krāj, glabā un apraksta priekšmetus un dokumentus. Izstāde ir veltījums Latvijas Armijas 100-gadei un Latvijas Kara muzeja  fotogrāfijas papilda Madonas muzeja krājuma priekšmeti, stāstot par karavīru ikdienu, Latvijas valsts veidošanās laikā būtiskiem notikumiem. Izstādē apskatāms Lāčplēša Kara ordenis, Lāčplēša Kara ordeņa diploms un citi apbalvojumi un priekšmeti no muzeja krājuma.

No 11. – 18.novembrim muzejā notiks tradicionālā radošo aktivitāšu “Latvijas nedēļa”, kuras laikā skolēniem dažādu uzdevumu un nodarbību veidā būs iespēja uzzināt vairāk par Latvijas armijas izveidošanas vēsturi, personībām no Madonas apkārtnes puses, kas darbojušās Latvijas valsts vai Latvijas armijas izveidē.

Latvijas nedēļas ietvaros 15.novembrī plkst. 13.00 Madonas muzejā pulcēsies Madonas novada politiski represēto biedrības biedri, lai atzīmētu Latvijas valsts svētkus. Tā būs tikšanās ar vēsturnieku Induli Zvirgzdiņu, lai atminētos Latvijas Neatkarības kara laiku, tā rezultātus un ieguvumus. Par muzikālo noskaņojumu rūpēsies J.Norviļa Madonas mūzikas skolas audzēkņi.

20.novembrī plkst. 12.00 aicinām uz ikmēneša tikšanos senioriem, ciklā “Dzīves un mākslas krāsās”.

Lai veicinātu interesi par savas valsts vēsturi un šogad īpaši par Latvijas armijas vēsturi, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs organizē divus konkursus pirmsskolas un skolas vecuma jauniešiem: 28.novembrī plkst. 13.00 notiks konkurss “Erudīts. Latvijas armijai 100” 9. – 12.klašu skolēniem,  pieteikumus konkursam “Erudīts” aicinām iesniegt līdz 22.novembrim. No 1. – 17.novembrim aicinām iesniegt radošos darbus konkursā “Latvijas armijai 100”. Radošo darbu konkursā var piedalīties pirmsskolas un skolas vecuma bērni no 4 – 16 gadu vecumam.  No 19. – 27.novembrim iesniegtie radošie darbi būs apskatāmi izstāžu zālēs, lai pie darbu vērtēšanas piedalītos ikviens muzeja apmeklētājs, nosakot Skatītāju simpātiju. Ar abu konkursu nolikumiem var iepazīties Madonas muzeja mājas lapā www.madonasmuzejs.lv, tālrunis informācijai 64822480 vai 64823844.

Lai gaišām un patriotiskām domām piepildīts Valsts svētku mēnesis! Lai atcerētos un pieminētu Latvijas Neatkarības kara varoņus un tos, kuri stāvēja pie Latvijas valsts izveidošanas, piespraudīsim sarkanbaltsarkano lentīti.


Informāciju sagatavoja: Zane Grīnvalde

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja 

Izglītojošā darba nodaļas vadītāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums