Pakalpojuma saņemšanas iespējas un izaicinājumi Individuālā budžeta modeļa izmēģinājumprojekta īstenošanā sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu nodrošināšanai bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Madonas novada pašvaldības Sociālajā dienestā

iesūtīts: 2019.06.27 17:31
Labklājības ministrija Eiropas Sociālā fonda projekta ietvaros kopš pērnā gada septembra īsteno individuālā budžeta modeļa izmēģinājuma projektu sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu nodrošināšanai bērniem ar invaliditāti un viņu vecākiem. Izmēģinājuma projekta 9 mēnešu periods ir pagājis.

Jāteic, ka nav gājis viegli, visas iesaistītas puses ir saskārušās ar izaicinājumiem. Vecāki ir gan mainījuši dzīvesvietas, gan ir mainījušies pakalpojumu sniedzēji, pakalpojumus nesaņēma daži bērni dēļ attāluma, kas ir jāmēro no Madonas uz Rīgu. Daži vecāki secināja, ka tālie braucieni palielina saslimšanas risku un samazina pakalpojumu efektivitāti. Kopumā vecāki ir apmierināti ar pakalpojumu nodrošināšanu.

Speciālisti atzīst, ka ir izmainījusies bērnu funkcionēšana, uzvedība, iesaistīšanās mērķtiecīgās nodarbēs, kā arī ģimenes psihoemocionālais fons ir izmainījies saņemot pakalpojumus ģimenes atbalsta spēju stiprināšanai.

Projekts vēl nav beidzies, turpināsies līdz rudenim. Pagaidām atbalsta plāni ir sastādīti līdz augustam (ieskaitot), pa vasaras brīvlaiku bērni un vecāki cītīgi apmeklē speciālistu konsultācijas.




‌Informāciju sagatavoja: Rudīte Jansone

sociālā darbiniece
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums