Madonas pilsētas vidusskolas jauniešiem piešķirta “Latvijas jauniešu netiķetes” simpātiju balva

iesūtīts: 2019.02.19 13:53
Pagājušajā nedēļā, noslēdzoties Samsung Skola nākotnei tiešsaistes programmas “Skolēna digitālais IQ” projektu konkursam “Latvijas jauniešu netiķete”, apbalvoti labākie “Latvijas jauniešus netiķetes” projekti. Konkursā ar savu netiķetes redzējumu dalījās vairāk nekā 200 jauniešu, pārstāvot 45 komandas no dažādām Latvijas skolām.

Madonas pilsētas vidusskolas skolēnu komanda “Future Kidos” (Kārlis Gailums, Dagnija Dreika, Jana Patašņika, Krista Kušņere), skolotājas Lauras Strodes vadībā, ieguva žūrijas simpātiju balvu – izlaušanās spēles dāvanu karti. Jaunieši izveidoja video par autortiesībām un tā, kā tās attiecas uz jauniešu ikdienas dzīvi.   

Projekta rezultātus prezentēja un balvas pasniedza "Samsung Electronics Baltics" Korporatīvās komunikācijas vadītāja Līga Bite un Samsung Skola nākotnei iniciatīvas vadītāja Baltijā Egle Tamelīte.   

“Projektu konkursā ar savu netiķetes redzējumu dalījās vairāk nekā 200 jauniešu, pārstāvot 45 komandas no dažādām Latvijas skolām. Tālāk šos projektus apkopoja un esenci izvilka Rīgas Skolēnu domes jaunieši, radot Latvijas jauniešu netiķeti. Patlaban šis dokuments ir nodots Izglītības un zinātnes ministrijai, kā arī plānojam to nosūtīt visām Latvijas skolām,” saka Samsung skola nākotnei iniciatīvas vadītāja Baltijā, Egle Tamelīte. “Mēs patlaban piedzīvojam nebijušu situāciju - mūsdienās katra indivīda spēja ietekmēt pasauli ir milzīga. Viens sociālo tīklu ieraksts var sasniegt cilvēku miljonus un radīt ietekmi uz pasauli - labu vai sliktu. Mūsu pašu rokās ir veidot tiešsaistes vidi tādu, kurā būtu patīkami atrasties gan pašiem, gan citiem.”

Konkursa darbu varēja gatavot, izmantojot un/vai apvienojot dažādus izpausmes veidus – rakstītu tekstu, infografiku, foto, animācijas, audio vai video u.c. Darbu varēja veidot kategorijās: 1) privātums un drošība, 2) e-saziņas netiķete skolā (saziņa ar klasesbiedriem, skolotājiem), 3) autortiesības un 4) digitālā uzvedība (digitālais mobings, domu paušana digitālajā vidē, medijpratība).

Sadarbībā ar Rīgas Skolēnu domi, iesniegtie netiķetes priekšlikumi tika apkopoti un izveidota Latvijā pirmā jauniešu netiķete, kurā ietverti būtiskākie punkti par digitālo uzvedību, e-saziņu, drošību un privātumu, kā arī autortiesību ievērošanu.

Ar Latvijas jauniešu radīto netiķeti var iepazīties šeit.

Ar Madonas pilsētas vidusskolas prezentāciju un sagatavotajiem video iespējams iepazītis šeit.


Par Samsung Skolu nākotnei

Samsung Skola nākotnei ir “Samsung Electronic Baltics” sociālā iniciatīva, kuras ietvaros jau otro gadu tiek realizēta programma “Skolēna digitālais IQ”. Tā tapusi sadarbībā ar Latvijas digitālās jomas ekspertiem, un programmas mērķis ir veicināt jēgpilnu digitālo tehnoloģiju lietošanu, izmantojot tās ikdienas dzīvē, mācībās un arī nākotnē, uzsākot darba gaitas. Programmawww.skolanakotnei.lv bez maksas pieejama ikvienam. Programmas partneri ir Latvijas Drošāka interneta centrs, kustība “Iespējama misija”, Valsts izglītības satura centrs, LR Kultūras ministrija, LR Izglītības un zinātnes ministrija, CERT.LV, Eiropas Parlamenta Informācijas birojs, Rīgas Skolēnu dome un digitālo risinājumu aģentūra “Cube”.


Plašāk par projektu:www.skolanakotnei.lv

Iespēja uzzināt jaunāko:www.facebook.com/samsungskolanakotnei


Plašāka informācija: Egle Tamelīte
Skola nākotnei iniciatīvas vadītāja Baltijā
Tālr.: + 370 9414575
E-pasts: e.tamelyte@samsung.com

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums