Jaunieši gatavojas rudens forumam "Esmu šeit"

iesūtīts: 2018.09.19 11:33
Š. g. 19 oktobrī Sarkaņu pagasta “Kalnagravās” norisināsies tradicionālais Madonas novada jauniešu rudens forums.

Gadā, kad Madonas novads turpina pildīt  Jauniešu galvaspilsētas 2018  pienākumus, pasākuma organizatori, Madonas novada jauniešu dome (MNJD), par foruma galveno uzdevumu izvirzījuši pagastos dzīvojošo jauniešu aktivizēšanu un iesaistīšanu novada sabiedriski politiskajās norisēs. Arī foruma nosaukums “Esmu šeit!” aicina aizdomāties par jauniešiem, kas sava pagasta teritorijā var kļūt pamanāmi, iesaistoties vietējās sabiedrības dzīvē un iniciējot jauniešiem saistošus pasākumus kā pagasta, tā visa novada mērogā.

Forums “Esmu šeit!” tiek plānots tā, lai katrs novada jaunietis varētu pastāstīt par savu pieredzi pagasta jauniešu dzīves pilnveidošanā, iepazīties ar citu jauniešu veikumu un uzzināt par iespējām iesaistīties pagastu un novada  dzīvē.

Izprast jauniešu lomu, vērtību  un iespējas dažādu līmeņu pašvaldībās  palīdzēs izzinošas aktivitātes jaunatnes politikas ekspertes Ineses Šubēvicas  vadībā. Tās būs saistošas ne tikai jauniešiem. Īpaši foruma aktivitātēs, kopā ar saviem jauniešiem, aicināti iesaistīties pagastu pārvalžu vadītāji un skolu pārstāvji.

Neiztrūkstoša rudens foruma sastāvdaļa, jau tradicionāli,  ir Madonas novada jauniešu domes jaunā sastāva veidošana. Jāpiebilst, ka kļūt par MNJD biedru var kļūt ikviens Madonas novada jaunietis, kuram ir vēlme iesaistīties jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā savā pagastā un novadā kopumā.

Gaidāmi arī vairāki patīkami pārsteigumi. Viens no tiem - iespēja noskatīties Latvijā atzinību guvušā Ķekavas Jauniešu teātra “Apstāties aizliegts” izrādi “ZEMESLAUKS” Ilzes Blokas režijā. Izrāde balstīta uz zinātniskiem faktiem par planētas Zeme rašanos un pastāvēšanu.  Konkrētais modelis kalpo par piemēru cilvēku attiecību stadijām. Izrādē tiek izspēlētas etīdes, kas mēģina apšaubīt cilvēka saprātīguma faktu, ironizējot par to. Apmeklēt izrādi laipni aicināti visi teātra mākslas cienītāji.

Sīkāka informācija par Madonas novada jauniešu rudens foruma norisēm, laika plānojumu un transporta iespējām jau tuvākajā laikā būs pieejama Madonas novada pašvaldības mājas lapā www.madona.lv  sadaļā “jauniešiem” un MNJD profilā sociālajā vietnē facebook.

Uz tikšanos “Kalnagravās”, jaunieši un jauniešu draugi!



Informāciju sagatavoja: Indra Veipa
Madonas BJC jaunatnes darbiniece

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums