Apstiprināts Vidzemes plānošanas reģiona deinstitucionalizācijas plāns 2017.-2020.gadam

iesūtīts: 2018.06.28 15:45
Saskaņā ar Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes 2018. gada 25.maija lēmumu Nr.7.4. un Sociālo pakalpojumu attīstības padomes 2018.gada 22.jūnija lēmumu Nr. 3, apstiprināts Vidzemes plānošanas reģiona deinstitucionalizācijas plāns 2017.-2020. gadam.

Vidzemes reģiona deinstitucionalizācijas plāns  ir attīstības plānošanas dokuments, kura galvenais uzdevums ir plānot optimālu sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu attīstību un izvietojumu Vidzemes pašvaldībās, lai nodrošinātu sava reģiona iedzīvotājiem nepieciešamos atbalsta, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus pēc iespējas tuvāk to dzīvesvietai un novērstu personu nokļūšanu institūcijās. Galvenās mērķa grupas ir cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem, bērni sociālās aprūpes centros un bērni ar funkcionāliem traucējumiem.

Jau tuvākajā laikā Vidzemes pašvaldības saņems uzaicinājumus iesniegt projektu iesniegumus darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.3.1. specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt pakalpojumu infrastruktūru bērnu aprūpei ģimeniskā vidē un personu ar invaliditāti neatkarīgai dzīvei un integrācijai sabiedrībā" 9.3.1.1. pasākuma "Pakalpojumu infrastruktūras attīstība deinstitucionalizācijas plānu īstenošanai" pirmās un otrās projektu iesniegumu atlasei, lai veidotu nepieciešamo infrastruktūru sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu attīstībai. Vidzemē infrastruktūru attīstīs 16 no 26 pašvaldībām. Plānots, ka Vidzemē cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem tiks izveidoti 174 grupu dzīvokļi, 272 vietas dienas aprūpes centros un 145 vietas specializētajās darbnīcās. Savukārt bērniem ar funkcionāliem traucējumiem pēc projektu īstenošanas būs pieejama 61 vieta dienas aprūpes centros (Alūksnes, Cēsu,  Madonas, Smiltenes novados un Valmierā), vairāk kā 400 bērniem būs iespēja saņemt pakalpojumus sociālās rehabilitācijas centros (Alūksnes, Amatas, Cēsu, Gulbenes, Kocēnu, Madonas, Mazsalacas, Smiltenes novados un Valmierā), tiks izveidotas 10 “atelpas brīža” pakalpojuma saņemšanas vietas (Madonas un Cēsu novados). Savukārt Gulbenes, Madonas, Smiltenes un Valkas novados veidos ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības, kopumā 38 vietas, kā arī Madonas, Smiltenes un Valkas novados izveidos 24 jauniešu mājas pakalpojuma vietas.

Ar deinstitucionalizācijas plānu iespējams iepazīties Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā vwww.vidzeme.lv, sadaļā Attīstības plānošana– Deinstitucionalizācijas plāns 2017.-2020. gadam.

Vēršam uzmanību, ka jau šobrīd projekta “Vidzeme iekļauj” ietvaros pieejams finansējums dažādu sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu apmaksai. Par to aicinām interesēties savas pašvaldības sociālajā dienestā.


Papildus informācijai: Ina Miķelsone,
projekta “Vidzeme iekļauj” vadītāja
ina.mikelsone@vidzeme.lv,
mob.t. +371 29289487

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums