Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/programma-latvijas-skolas-soma?fu=read&id=9934

“Latvijas skolas soma” norises Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolā 2019./2020.m.g. 2.semestrī:

2020.09.21 13:53

Informācija par programmas "Latvijas skolas soma" norisēm Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolā 2019./2020.m.g. 2.semestrī:

2020.gada 4.martā Madonas kultūras namā notika izrāde bērniem! Latvijas leļļu teātris veda uz Madonu muzikālu pasaku “Vecīša cimdiņš”. Arī Andreja Eglīša Ļaudonas vidusskolas 1.-4.klases skolēni devās uz šo izrādi!

Katru gadu rūķi - Tirkšķis, Tarkšķis un Svilpīte palīdz Vecītim iesaiņot dāvanas. Bet šogad viss ir citādi... Rūķi vecīti darbnīcā nesastop. Taču viņiem ir uzticēts īpašs uzdevums - izstāstīt bērniem pasaku. Rūķi stāsta un rāda kā nu mācēdami. Izrādās - tas nemaz nav tik viegli! Latviešu tautas pasakas “Vecīša cimdiņš” skatuves versiju veidojusi Arnita Jaunzeme.

Paldies par iespēju apmeklēt šādu burvīgu izrādi!

Diāna Anna Šteinberga, Dārta Elīza Macijevska, 4. klase





2020.gada 8.februārī skolas somas ietvaros 9.klase devās uz Valmieras teātri, uz izrādi pēc R.Ezeras stāstu  motīviem "Cilvēkam vajag suni". Pa ceļam uz Valmieru mēs iebraucām Liepas pagastā aplūkot Lielo Ellīti.  Jo Lielās Ellītes (Liepas Ellīte, Velna ceplis) arkas ir vienīgās dabiskās smilšakmens arkas Latvijā. Tur no pazemes plūda pazemes avots. Mēs varējām izlasīt teiku par Lielo Ellīti. Pirms izrādes mēs vēl apmeklējām Valmieras Svēto Sīmaņa baznīcu, kur varēja uzkāpt tornī, kas veda caur dažādām istabām. Dienas noslēgumā mēs devāmies uz Valmieras teātri, lai varētu skatīties izrādi, kas ilga divos cēlienos.

Šī izrāde mums likās ļoti saspringta, jo stāsts bija par suņu un cilvēku dzīvi. Pēc teātra izrādes mēs ar pozitīvām domām devāmies uz mājas pusi.

Krista Solovjova, 9.klase