Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates-pasvaldiba?fu=read&id=9555

Valsts asinsdonoru centra specializētā autobusa izbraukums Madonā - š.g. 6. maijā!

2020.04.28 17:33

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz madoniešu atsaucību ziedot asinis!

VADC specializētais autobuss š.g. 6. maijā atradīsies pie Madonas slimnīcas, Rūpniecības ielā 38, no plkst.09.00 līdz 14.00.

Vēlamies vērst uzmanību, ka ārstniecības iestāžu darbs nav apturēts, pacientus turpina ārstēt pēc nelaimes gadījumiem, traumām un citām smagām saslimšanām, tāpēc slimnīcu pieprasījums pēc asins komponentiem nav mazinājies. VADC darbs turpinās un asins krājuma uzturēšana jau ir sarežģīts uzdevums, līdz ar to donoru atsaucība šobrīd ir īpaši svarīga.

VADC lūdz sekot asins krājumam un gaida visus veselus donorus, kuri ir pārliecināti par savu veselības stāvokli  un var ziedot asinis. Ievērojot visus drošības pasākumus, asins ziedošana nav uzskatāma par masu pulcēšanās pasākumu, bet ir atbalstāma un veicināma, arī šajā sarežģītajā periodā.

Asinis var ziedot, ja:


VADC aicina donorus:


VADC galvenā prioritāte ir nodrošināt drošu vidi gan donoriem, gan VADC darbiniekiem, līdz ar to tiek ievēroti visi rekomendētie piesardzības pasākumi.

Ziedošanas vietās tiek ievēroti šādi drošības pasākumi:


Kā vienmēr, donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pase, vai eID karte) un jānorāda savs bankas konta numurs.  Bez personu apliecinoša dokumenta donorus nepieņem.

Jautājumu gadījumā, ik viens ir aicināts sazināties ar VADC - sociālo tīklu kontos, mājaslapas jautājumu sadaļā vai zvanot uz bezmaksas tālruni 8000 0003.