Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=6153

Vēl viena tikšanās Madonas novada bibliotēkā

2016.12.07 17:48

Madonas novada bibliotēkā aicinām visus interesentus ieklausīties Dabas un sabiedrības pārvaldības eksperta, LIFE projektu vadītāja Jura Jātnieka stāstījumā par Dienvidkoreju - dabas mantojuma saglabāšanu un izmantošanu sabiedrības interesēs.

Atsaucoties Dienvidkorejas dabas pārvaldības uzaicinājumam, Juris piedalījās starptautiskā ekspertu seminārā, sniedzot kolēģiem Korejā savus priekšlikumus aizsargājamas Dabas teritorijas saglabāšanai un labākai pārvaldībai. Neparasta vide, kalnu ainavas, piekraste ar 3000 salām, gandrīz 50 miljoni iedzīvotāju, attīstīta industrija (Samsung, LG, Hundai, KIA motors un citi pazīstami brendi), augsts dzīves līmenis līdzsvarā ar patiesu cieņu, pietāti un patriotismu attiecībā uz Korejas Dabas mantojuma saglabāšanu.

“Mums neierasti liela korejiešu uzmanība, var teikt, pat mīlestība un arī nozīmīgi finansu ieguldījumi brīvprātīgi tiek veltīti dabas daudzveidībai un skaistumam - dzērvēm, krabjiem, zivīm, ūdensaugiem, mežiem un niedrājiem. Šāda attieksme izveidojusi aizsargājamu Dabas teritoriju par nozīmīgu Yeosu reģiona pašvaldības un visas sabiedrības ienākumu avotu, turklāt nenodarot kaitējumu dabas resursiem. Arī mums Madonas novadā vēl ir nozīmīgas dabas bagātības un korejiešu pieredze ir uzmanības vērta,” - tā J.Jātnieks.

Gaidām saistošu stāstījumu un Jura Jātnieka īpašā redzējuma fotogrāfijas gan no Suncheon bay (Sančeonas līcis) mitrāja, gan citām Dienvidkorejas vietām.

Madonas novada bibliotēkā 14.decembrī pulksten 13:00.
Ieeja bez maksas.

Uzdāviniet sev mirkli laika, lai ieklausītos, pamanītu un saredzētu!


Informāciju sagatavoja: Madonas novada bibliotēkas Galvenā bibliotekāre Sarmīte Radiņa.



Informāciju iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas ESIUL vadītāja Laura Lubkina.
Tel.nr.: 64821050.

Ievietoja:
‌Inga Arāja