Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=5801

4.jūnijā pulksten 14:00 fotogrāfa Andreja Granta un Madonas mākslinieku izstāde “Tikšanās”

2016.06.03 23:50

Madonas pilsētas 90. jubilejas svinības izvēlētas par atskaites punktu, lai Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Lielajās izstāžu zālēs zem viena “jumta” aicinātu satikties pilsētā, novadā strādājošos māksliniekus un Madonā dzimušo fotogrāfu Andreju Grantu. Izstādei dots nosaukumu “Tikšanās”, jo svarīgi likās akcentēt ne tikai mākslas darba un mākslas skatītāja sastapšanos, bet arī pašu autoru iespēju satikties kopīgā izstāde. Lai arī tā dzīvošana, strādāšana notiek nelielā teritorijā, tomēr iedziļināties otra darbā, satikties un runāt par darbiem visiem kopā sanāk reti.

Izstādē kopā ar Andreju Grantu satiekas 12 autori, kas dien dienā strādā un dzīvo Madonas novadā - Ilma Austriņa, Valērijs Baida, Andris Beitāns, Baiba un Einārs Dumpji, Inese Jakobi, Maija Jakoviča, Daiga Pilsuma, Agris Sārs, Jānis Seiksts, Olita Šlesere un Danute Vēze, kuru darbos tiks pārstāvēta glezniecība, grafika, tekstilmāksla un keramika.

Tematiski kā sveicienu pilsētai svētkos var uzlūkot Andreja Granta fotogrāfiju izlasi, kur, kā saka pats autors, ir redzami - „Mirkļu iespaidi, asociācijas, stāsti, kas uzrunājuši pastaigās ar fotokameru 20. gs. beigās un 21. gs. sākumā - fotogrāfijas no pilsētas un novada, kur kādreiz pagājusi bērnība un skolas gadi.”

Pārējiem autoriem darbu atlasei tika dota zināma brīvība gan skaita, gan tēmas ziņā. Visi aicināti iepazīties ar to, ko domā, kā strādā un ar ko vēlas dalīties mūsu pusē dzīvojošie mākslinieki.

Laipni gaidīti uz izstādes atklāšanu un tikšanos ar māksliniekiem 4.jūnijā pulksten 14.00.
Atklāšanas pasākumā muzicēs RPIVA meiteņu kvartets diriģenta Guntara Bernāta vadībā
.

Izstāde apskatāma līdz 2016. gada 24. jūlijam.

Informāciju iesūtīja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Monta Cimdiņa.

‌Ievietoja:
‌Inga Arāja