Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/aktualitates?fu=read&id=5745

Godināti mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji

2016.05.13 12:05

11.maijā Madonas kultūras namā (pamatskolas) un 12.maijā Sarkaņu pagasta tautas namā "Kalnagravas" (vidusskolas) tika godināti skolēni, kuri guvuši panākumus mācību priekšmetu olimpiādēs, kā arī to skolotāji.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs dalījās ar stāstiem no savas profesionālās pieredzes, kā arī aicināja jauniešus mācīties tik daudz, lai būtu un kļūtu par to, ko no sirds vēlas.

Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne pauda lepnumu par sasniegumiem, aicinot neapstāties pie sasniegtā un pilnveidot savas prasmes. Pateicības vārdus saņēma arī skolotāji un skolēnu vecāki, kuri ir liels palīgs un atbalsts ceļā uz sasniegumiem.

Izglītības nodaļas vadītājas vietniece Sarmīte Jansone klātesošos iepazīstināja ar būtiskāko informāciju par sasniegumiem olimpiādēs, kā arī aicināja klātesošos pasākumu uztvert kā sava darba novērtējumu.

Madonas novada izglītības iestāžu skolēni 2015./2016. mācību gadā piedalījušies 50 dažādās olimpiādēs. No tām 30 novadu apvienības (Madonas, Ērgļu, Cesvaines, Varakļānu nov.), 11 valsts, 4 reģionālās un 5 atklātajās olimpiādēs.

Novadu apvienības olimpiādēs piedalījušies 847, valsts 23, reģiona 9 un atklātajās 13 novada skolu audzēkņi. No 23 dalībniekiem valsts olimpiādēs 3 saņēmuši godalgotas vietas.

Netrūkst arī skolēnu, kuri guvuši augstus sasniegumus vairākās olimpiādēs.

Madonas Valsts ģimnāzijas 12.klases audzēknim Mārim Bazulim un Madonas Valsts ģimnāzijas 12.klases audzēknei Paulai Kaufeldei 8 godalgas, Madonas Valsts ģimnāzijas 10.klases audzēknim Krišjānim Kucinam 6 godalgas, Madonas pilsētas 1.vidusskolas 11.klases audzēknim Ričardam Vēverim un Madonas Valsts ģimnāzijas 11.klases audzēknei Laurai Drunkai 5 godalgas, Madonas Valsts ģimnāzijas 11.klases audzēknei Sintijai Zepai 4 godalgas, Madonas Valsts ģimnāzijas audzēkņiem Kristam Janiselim (10.kl.), Alisei Amurai (12.kl.), Emīlam Stiprajam (10.kl.), Lanai Tauriņai (12.kl.) un Madonas pilsētas 1.vidusskolas 11.klases audzēknim Kristeram Lielupam 3 godalgas dažādās mācību priekšmetu olimpiādēs. Tāpat 10 skolēni saņēmuši godalgas 2 mācību priekšmetu olimpiādēs.

Bērzaunes pamatskolas 9.klases audzēknim Dairim Mežvinskim, Dzelzavas pamatskolas 8.klases audzēknei Paulai Silavai, Madonas Valsts ģimnāzijas 9.klases audzēknim Eduardam Zigfrīdam Aveniņam 4 godalgas, Madonas Valsts ģimnāzijas 9.klases audzēknim Aleksejam Jekimovam, Madonas pilsētas 1.vidusskolas 9.klases audzēknim Kalvim Kristeram Krīgeram un Praulienas pamatskolas 5.klases audzēknei Anetei Tropai 3 godalgas dažādās mācību olimpiādēs. Tāpat 6 skolēni saņēmuši godalgas 2 mācību priekšmetu olimpiādēs.

Ne mazāk būtiski ir sasniegumi atklātajās olimpiādēs un konkursos. Latvenergo erudīcijas konkursā Madonas Valsts ģimnāzijas 9.klases skolēnu komanda „Epsilons” izcīnījusi 1.vietu Vidzemes reģionā un 2.vietu valstī. SMU Vislatvijas konkursā- 1.vieta (1.vsk, 5.kl.), SMU starptautiskie konkursi- 1. (MVĢ) un 2.vieta (MVĢ), kā arī saņemtas 3 nominācijas. Nacionālo debašu turnīrā Madonas pilsētas 1.vidusskolas komandai 3.vieta valstī.

Atklātajās olimpiādēs saņemtas 13, skolēnu pētnieciskajos konkursos 20, Vidzemes ģeogrāfu skolas kopvērtējumā 2 godalgas.

Kopā ar atzinības rakstu skolēni saņēma arī mācībām noderīgas grāmatas.

Lai svinīgo brīdi padarītu īpašāku tika sarūpēti arī muzikāli priekšnesumi. Pamatskolas mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāju pasākumā uzstājās jauniešu grupa „Melns uz balta”, savukārt vidusskolas- dziedātāja Antra Stafecka ar ģitāristu Jāni Čudaru, kā arī moderno deju pāris.

Paldies par ieguldīto darbu un atbalstu visiem izglītības iestāžu vadītājiem, direktoru vietniekiem mācību darbā, mācību priekšmetu skolotājiem, metodisko apvienību vadītājiem, skolēnu vecākiem, kā arī novada pašvaldības un pārvalžu vadītājiem!

 Apkopoja E.Miķelsone