Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/k-notikumi?fu=read&id=5532

PASĀKUMS ATCELTS

2016.02.24 12:47

Madonai - 90. Antidepresanti visām paaudzēm - tautas dziesmas, kā spēka avots...

Pavasaris klauvē pie loga. Kur ņemt spēkus pēc samocītās ziemas šajā globalizācijas, soctīklu, interneta, karu, naudas un vispār informācijas pārbagātības laikmeta periodā, lai mostos paši līdzi dabai? Varbūt vienkārši dziesmā, jo tā ir enerģija. Un kāds spēks ir tautasdziesmā - kurš spēj to izmērīt. Lasot, klausoties, dziedot jebkuru tautas dziesmu, sajūtam tās spēku. Ne visu var un vajag saprast, bet sajust - to mēs visi varam un to mums vajag. Katra četrinde var būt kā meditācijas objekts, kā vitamīnu burciņa vai kā maiss ar dārzeņiem. Un katram mums kaut kas no tā iekrīt. Koristi Latvijā jau vairāk kā 150 gadus cītīgi kopj šo spēka augļu dārzu...

Jau otro gadu Madonā notiks tikai tautasdziesmām veltīts tautas dziesmu maratons, kurā katrs varēs sev atrast kādu enerģijas avotu tuvojoties pavasarim 5.martā:

pulksten 16:00 dziesmotā zibakcijā „Skani Madona” kori dāvās tautasdziesmu spēku Madonas „Rimi” lielveikala apmeklētājiem
pulksten 18:00 koncertā "TAUTASDZIESMAS SPĒKS" Madonas pilsētas kultūras namā kopā ar 7 koriem no Madonas, Praulienas, Cesvaines, Sēlpils, Taurenes, Inešiem un Rīgas. Savu tautasdziesmu interpretējumu dzirdēsim jaunās grupas „Ritriti” izpildījumā Silvestra Sīļa vadībā. Savukārt Agris Vanags ļaus mums iepazīties ar savām „Spēka stājām”.

Organizatori vēlas katru gadu veicināt jaundarbu tapšanu, kuru pamats ir tieši Madonas puses tautasdziesmas, lai uz Madonai - 100 svētkiem jau varētu izdot dziesmu krājumu vai varbūt pat mūzikas ierakstu albumu. Šogad koncertā dzirdēsim Valta Pūces „Saules dziesmas” pirmatskaņojumu - veltījumu Madonas 90-gadei.

Modīsimies pavasarim visi kopā!

Lec saulīte, lec saulīte
Spīd ar`mūsu sētiņā,
Ir mums tava gaišumiņ,
Vajadzēti vajadzēj`.

Uz tikšanos!



Informāciju sagatavoja: kora „Madona” diriģents Jānis Rijnieks un Madonas pilsētas kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītāja Ināra Cakule.

Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama mākslinieciskās daļas vadītāja Ināra Cakule.
Mob.tālr.: 00 371 26339045.

Rediģēts: 01.03.2016.

Ievietoja:
Inga Arāja