Šī lapa ir izdrukāta no Madona.lv
Interneta adrese:
https://madona.lv/lat/sporta-aktualitates?fu=read&id=5522

“ORANGE TEAM” kauss 3x3 basketbolā

2016.02.23 08:41

20.februārī Rūjienas novada sporta hallē notika “ORANGE TEAM” kausa izcīņas 1.posma turnīrs 3X3 basketbolā U13 vecuma grupā puišiem (2003.dz.g.un jaunāki). Līdz maijam paredzēti 4 spēļu posmi telpās.

     Sacensību rīkotājs basketbola kluba “Orange team” prezidents Guntars Pūle stāsta: “3x3 basketbolam ir labas perspektīvas kā atsevišķam sporta veidam, turklāt tas attīsta īpašības, kas nepieciešamas arī “lielajā” basketbolā – nešaubos, ka šo abu iemeslu dēļ šādas sacensības būs interesantas un noderīgas visiem dalībniekiem.

     Viens no turnīra pamatprincipiem: 3x3 basketbols nav strītbols. Proti, spēles notiek saskaņā ar FIBA noteikumiem, tās vada licencēti tiesneši. Turnīrs un visi dalībnieki tiek reģistrēti FIBA 3x3 platformā, līdz ar to krājot reitinga punktus gan sev, gan Latvijai.”

     Uz pirmo posmu bija ieradušās 16 puišu komandas no Rūjienas, dažādām Rīgas sporta skolām, Ādažiem, Ogres, Cēsīm. Adonas BJSS tika pārstāvēta ar 2 komandām. Vienai Madonas BJSS 1 komandai (E.Priževoits, M.Zeltkalns, M.Sniķis) nepaveicās, saspēles vadītājs iepriekšējā dienā sastiepa potīti un palika mājās. Tādējādi komanda neizkļuva no apakšgrupas, bet kopējā ieskaitē krāja punktus. Otra Madonas BJSS komanda(E.Skuja, A.Šilinskis, D.Točs) parādīja raksturu, izkļuva no apakšgrupas un posmu beidza ceturtdaļfinālā. Kopējā 16 komandu kopvērtējumā šī komanda pēc 1.posma ieņem augsto 6.vietu.

     Uz apbalvošanu bija ieradies Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps, kur par basketbolu 3X3 stāsta: “Basketbola savienība kopš 2012.gada rīko vērienīgu Latvijas čempionātu 3x3 basketbolā Rīgas centrā pie Brīvības pieminekļa, kā arī deleģē Latvijas izlases startam Eiropas un pasaules pieaugušo un junioru čempionātos. Lai stimulētu 3x3 basketbola attīstību, turpmāk Latvijas jaunatnes olimpiādēs medaļas tiks izcīnītas tieši šajā disciplīnā. Tomēr, lai veicinātu mūsu spēlētāju meistarības izaugsmi un nostiprinātu, Latvijas pozīcijas starptautiskajā 3x3 basketbolā ir svarīgi, lai līdzās lielajiem pasākumiem tiktu rīkoti pēc iespējas vairāk turnīri gan jauniešiem, gan pieaugušajiem. Tāpēc LBS atbalsta gan “Orange team” kausa izcīņas rīkotājus, gan citas iniciatīvas, kas vērstas uz 3x3 basketbola attīstību saskaņā ar FIBA principiem un noteikumiem.

     Arī mēs ieinteresējāmies par kāda posma organizēšanu Madonas pilsētas sporta centrā, jo pēc 1.posma sacensībās jaunieši guvuši tikai pozitīvas emocijas un jau trīs gadus apmeklējam LBS rīkotās 3x3 basketbola sacensības Rīgā pie Brīvības pieminekļa.

 Agnis Beķeris

treneris